Annons

Greger sadlar om

Det före detta fotbollsproffset Greger Andrijevski har sadlat om. Numera kan han titulera sig diplomerad massageterapeut.
Jag har tagit en utbildning som gör mig till certifierad massör vilket krävs för att få bli medlem av branschrådet svensk Massage, säger Andrijevski. Nu är dock inte fotbollskarriären helt slut för den före detta BoIS-, MFF- och TFF-anfallaren.
Jag tillhör Asmundtorp idag men hur det blir nästa år vet jag inte. Klart är att mitt arbete kommer att ta mycket tid, säger Greger och visar upp sin nyrenoverade lokal,
Här inne kan jag ta emot kunder som vill ha allt från vanlig avslappningsmassage till behandlande massage, pressur och terapeutiska töjningar, säger massören och förklarar vidare,
Kortsiktigt är avslappningsmassage bra mot stress och spänningshuvudvärk. Långsiktigt arbetar jag mer med behandlande massage och terapeutiska töjningar för att motverka förkortade muskler och inskränkt rörlighet.

När man ser sig om i samhället finns det hur mycket olika behandlingar som helst, allt från hederlig massage till diverse mer eller mindre flummiga varianter med varma stenar, rökelser och så vidare,
Det är mycket som är rent humbug. Jag vill ta bort den psykologiska aspekten, kommenterar Andrijevski och fortsätter,
Det är egentligen inget konstigt. Oftast handlar det om för svaga eller för korta muskler och har du ett fysiskt fel på en muskel så kan du arbeta bort den utan att det ska till några konstigheter. Det viktigaste är att du har en ordentlig utbildning så att du verkligen vet vad du gör. Det finns hur många som helst som är inne på områden som dom bara läst böcker om och det kan göra mer skada än nytta, säger Andrijevski.

Annons
 

Greger har sin lokal i källaren under Fysikens lokaler på Hotel Öresund och det är ingen tillfällighet,
– På Fysiken kan du träna din kropp och hålla den i form. Har du någon skada eller dylikt går du korridoren fram och får hjälp av sjukgymnasterna på Landskrona Idrottsskadeklinik och behöver du sedan massage eller liknande finns alltså Greger hos oss, säger Mats Christiansson på Fysiken och fortsätter,
– Vi har dessutom ett uttalat samarbete med Citykliniken och sjukgymnast Tomas Mårtensson arbetar mycket med ortopeder och kirurger. Det betyder att man här kan få hjälp med praktiskt taget allt nu.

När man synar de inblandade mer noggrant så ser man att det finns andra gemensamma nämnare än att de har sina lokaler i samma byggnad. Alla har eller har haft ett förflutet med Landskrona BoIS. Det är dock inte bara idrottsföreningar som är målgruppen för Greger och hans kamrater,
Definitivt inte. Jag vill poängtera att jag vill hjälpa alla mellan 8-100 år till en behagligare tillvaro. Företagare och dess anställda är dock en stor och viktig grupp. Alla kostnader för företaget är avdragsgilla och har de inte tid att komma ner till mig så är min brits portabel och jag kommer gärna ut på arbetsplatserna och behandlar, avslutar Andrijevski.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser