Annons

Volleybolldamer förlorade premiär

Gästande Vugi (Växjö) vann mot Kronans volleybolltjejer i säsongens första seriematch med 2-3. Ser man djupare på matchbilden så säger poängställningen 97-99 en hel del om hur nära Landskronatjejerna var att ta hem vinsten. Men Vugi drog det längsta strået, framförallt på grund av bättre spelnerver.
Med fyra nya spelare i laget var vår målsättning att spela ihop oss, ha roligt på planen samt att ge järnet i allt. Vi skulle inte ge oss i första taget, vilket vi lyckades med. Vugi fick verkligen anstränga sig för att plocka hem vinsten denna lördag, säger Heidi Holm, kapten i laget i Kronan samt andracoach.

Första setet gick ganska enkelt till Vugi. Växjölaget hade ett starkt centerspel och Kronans servmottagning fungerade dåligt.
Inför andra set var budskapet att stå stilla vid försvar och att blocka bort Vugis centeranfall.
– Vi började så smått att komma in i matchen, men vi saknade fortfarande stabilitet i vårt spel och även det andra setet gick till motståndarna, kommenterar kaptenen vidare.

Annons
 

Landskronalaget tog dock över allt mer och tredje set gick till Kronan och i fjärde spelade man riktigt bra,
– Vi spelade som i trans och allting funkade perfekt. Vi ledde stort länge och bara plockade poäng efter poäng från det mer och mer frustrerande Vugi som såg setet glida dem ur händerna. När vi spelar som vi gjorde under detta set så kan jag med gott självmod påstå att vi var omöjliga att slå. Det var en klar div 1. nivå på spelet, fortsätter Holm.

I avslutningssettet tog dock Vugi fram rutinen och nerverna från förra årets division 1 spel och på ett enkelt sätt kammade de hem segern.
– Vi var lite snopna över det snabba slutet, men alla var överens om att vi var nöjda över vår insats och att det såg mycket positivt ut för vårt fortsatta spel, sammanfattar Holm och slutar med att ge ut beröm,
Vår libero, Sara Olsson, var dagens bästa spelare med sitt stabila baggerspel och lugnande spelhumör. Detta var hennes första “helmatch” och hennes utveckling har gått framåt med stormsteg sedan förra säsongen. Det är tryggt att ha henne på planen. Jag vill också framhålla vår kant-duo, Maria Ljunggren och Marie Asp som anföll med hjärtans lust. Det var ett positivt styrkebesked dessa två nyckelspelare gav oss. Speciellt med tanke på att de senaste veckornas träningar har koncentrerat sig till att träna in våra nya spelare och framförallt centrar och därmed har vänsterkanterna fått mindre träning än vanligt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser