Annons

Lagandan och nya grepp får A-trä att expandera

Som företagare har Stefan Nilsson plockat med sig lagandan från tiden i BoIS in i företaget A-trä som nu expanderar genom att ta över konkurrenten Hjortens byggvarulager.
Personalen är ett företags viktigaste tillgång och vill man expandera så är det viktigt att jobba som ett lag, så på den punkten har jag haft stor nytta av mina erfarenheter från fotbollen, berättar Stefan Nilsson som inte är främmande för att med nya initiativ profilera företagets verksamhet. Nyligen införde han frukostträffar med olika byggare, tidigare hade några kvinnor fått testa på hur det är att borra och närmast står utbildningsträffar på programmet.
När det gäller byggträffarna så kommer många byggare hit direkt på morgonen för att hämta material och då tyckte jag att vi kunde bjuda på lite fika och utbyta synpunkter och det blev väldigt lyckat. När Medborgarskolan ringde och frågade om vi ville ställa upp och visa några kvinnor hur man själv kan jobba hemma så tyckte vi bara att det var en kul grej och till nästa träff är redan närmare 20 kvinnor anmälda och det är bara positivt, menar Stefan som också tror mycket på utbildningssatsningen.
Det är något nytt, men tanken är att vi skall presentera olika arbetsmetoder som förhoppningsvis byggarna skall ha glädje av.
Trots den tuffa konkurrensen från lågpriskedjor inom byggvarubranschen har A-trä inte bara överlevt utan också stärkt sin position på marknaden. Förklaringen stavas arbete, hårt arbete.
– Vår främsta tillgång är personalens kunskap och kvalité i utbudet, det är centralt för oss och jag är övertygad om att nöjda kunder också kommer tillbaka och dessutom är det bra reklam, påpekar Stefan Nilsson och tillägger att man genom företagsgruppen Byggtrygg, med 50-talet byggfackhandlare som medlemmar, har muskler att stå emot de stora kedjorna. Nu är det inte bara den utåtriktade verksamheten som har hög prioritet, arbetet med att stärka firman internt pågår parallellt. Det senaste exemplet på detta är företagets miljösatsning.
– Miljöfrågorna har alltid engagerat mig och jag konstaterar också att
miljömedvetenheten ökat bland våra kunder. Det ställer krav på våra
produkter som vi vill leva upp till,
poängterar Stefan Nilsson som under
70-talet hade stora framgångar som tuff ytterback i BoIS allsvenska lag.
När den aktiva karriären var över så valdes Stefan till ordförande, men det blev bara ett kort gästspel.
– Jobbet gjorde att jag inte kunde fortsätta, det är tufft att vara
ordförande i BoIS och jag måste berömma Kenneth Håkansson för den
fantastiska arbetsinsats han gör idag,
förklarar Stefan som dock gjorde ett kortare inhopp i styrelsen när den ekonomiska krisen präglade verksamheten för tio år sedan.
– Nu hoppas jag verkligen att BoIS reder upp den svåra situationen, BoIS betyder mycket för kommunen på många olika plan, avslutar Stefan Nilsson innan det är dags att hjälpa en kund tillrätta ute i brädgården.

Fakta
Ernst William Abrahamsson blev ägare till en trävaruaffär i Landskrona i
slutet av 1800-talet. Vid hans död 1900 tog brodern Johan Oskar Abrahamsson över företaget som på 70-talet bytte namn från Abrahamssons trävarufirma till A-Trä Byggmarknad. Företaget har idag 16 anställda
.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser