Annons

HIF tar mer betalt av ungdomar från Landskrona än från Helsingborg

Ett par hundra barn och ungdomar från Landskrona fick betala vuxenpris när de anlände till måndagens Skånederby på Olympia, något som upprört många av Landskrona Direkts läsare.
I mail till redaktionen berättats om att inget anslag fanns vid ingången om hur mycket entrébiljetten skulle kosta, om godtycklig prissättning där vissa betalade 100 kronor och andra 120 kronor, om utebliven korv och dricka, om familjer som känt sig skinnade och lurade, om publikvärdar från Landskrona som fått låna ut pengar till entrén till ungdomar som inte haft så att det räckte och om uteblivna kvitton/biljetter på betalda belopp. Med mera.
– Prissättningen för bortasupportrar fastställdes före säsongen då vi beslutade att sätta ett pris på 120 kronor för alla i bortaklacken. Anledningen att vi har endast ett pris på bortaklackens sektion är att 99 procent av alla som står på bortaklackens sektion under en säsong är över 15 år, förklarar HIF:s evenemangsansvarig Frederik Ericsson och hänvisar till att priset även finns anslaget på föreningens hemsida och att det visst var skyltat vid ingången.

Vi hade många ungdomar under 15 år bland våra 300 passagerare, säger supporterklubbens ordförande Michael Svegbrandt.
– Dessutom reste de flesta till Helsingborg på egen hand. Jag uppskattar att ett par hundra barn och ungdomar drabbades av HIF:s snedvridna prispolitik.

Annons
 

För nu var det bara i “bortaburen” som priset var högre och kioskservicen sämre.
På andra sektioner gällde vanlig prissättning för såväl vuxna, barn och pensionärer. Frågan är om man kan diskriminera en grupp på detta vis?
På föreningen Svensk Elitfotboll är man väl medvetna om vad som skett och generalsekreterare Tommy Theorin beklagar det inträffade men vill i övrigt inte kommentera att klubbar höjer priset inför derby eller för en grupp av bortasupportrar.
Detta borde varit klart mellan klubbarna långt innan matchen.

BoIS klubbdirektör Lars Persson instämmer och menar på att olika prissättning inte gynnar fotbollen på sikt.
Detta får helt stå för Helsingborg. I Landskrona betalar naturligtvis bortasupportrar samma pris som hemmapubliken.

Redan nu är biljettförsäljningen igång till nästa Skånederby det i Malmö mellan MFF och BoIS. På fritidsförvaltningen i Malmö meddelar man att inga skillnader görs på vare sig BoIS-ungdomar eller Malmö dito när det gäller prissättningen.
– Ungdom till och med 18 år betalar 80 kronor för en ståplats på Malmö Stadion under derbyt oavsett om det är på bortasektionen eller annan ståplats. Vuxna 120 kronor. Där är en liten höjning i och med derbyt men vi gör ingen skillnad på var folk kommer ifrån. Det vore ju inte klokt.

Direkten kan inte låta bli att ställa en slutlig fråga till HIF:s evenemangsansvarig Fredrick Ericsson.
Om bara en procent utgör ungdomar vore det väl den enklaste sak i världen att låta dessa betala ungdomspris?
– Jo, ser man det så. Vi har nog mest funderat på att göra insläppet så smidigt som möjligt. Med facit i hand kan man säga att detta inte varit bra. Rent av ett dåligt beslut. Detta får vi se över. Det vore dumt att dra skam över oss själva.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser