Annons

Vänliga Landskrona vill arrangera karneval nästa år

Nu blandar sig Vänliga Landskrona i budgivningen om att få arrangera karneval nästa år. Något tivoli på kasernplan vill man inte veta av. Som dragplåster vill man i stället anlita kända artister.
– Vi måste ha draghjälpen någonstans ifrån och jag tror att en eller ett par svenska toppartister lockar folk, säger Vänliga Landskronas vd Fredrik Jönsson.

I övrig kommer karnevalen att påminna om de tidigare om Vänliga Landskrona står som arrangörer. Knallar, öltält, karnevalståg och mat från när och fjärran kommer att erbjudas.
– Det är viktigt att påpeka att vi vill ha en karneval som är skapad av landskronabor för landskronabor. Vi vill inte ta in krafter utifrån vilket varit fallet vid de senaste tillfällena. I stället vill vi ta tillvara på den kompetens och erfarenhet som redan finns i staden. Närings- och föreningslivet ska ha en stor del i arrangemanget, förklarar Jönsson som vill lägga karnevalen mellan den 4-7 augusti 2005.

Annons
 

Hur mycket pengar Vänliga Landskrona vill ha av kommunen för att arrangera vill inte Jönsson gå in på i dagsläget,
– Det är svårt att bedöma för oss idag. Först måste vi veta vilken nivå kommunen vill lägga karnevalen på, säger han avslutningsvis.

Förutom anbudet från Vänliga Landskrona har ytterligare ett kommit kommunstyrelsen till handa. Det är Evenemangsbolaget i Malmö & Landskrona AB som vill arrangera karneval nästa år. Deras vision är att genomföra festligheterna med karnevalståg, företagstävling, knallar, tivoli samt en hel del uppträde mellan den 27-31 juli 2005.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser