Annons

LSS – en pigg 98-åring

Med över 1000 medlemmar varav cirka 700 är aktiva, är Landskrona Simsällskap en av Landskronas största och mest aktiva föreningar. Det stora antalet medlemmar är resultatet av flera års arbete,
Vi har arbetat länge för att locka både barn och vuxna till föreningen och det har vi lyckats bra med, säger en av klubbens ungdomstränare, John Gartsjö.

Att det är stor spridning i åldrarna råder det ingen tvekan om. Föreningens verksamhetsidé är att kunna erbjuda verksamhet från vaggan till graven. Det betyder att man har allt från babysim till vattengymnastik för de lite äldre medlemmarna. Dessutom har man ett antal olika simskolor för yngre.

Annons
 

Totalt har föreningen 110 simmare som tävlar i olika åldersgrupper. Föreningens bästa simmare under de senaste åren har varit Joakim Dahl men han har inför hösten flyttat till Malmö och därför bytt klubb. Under Dahl kommer det dock ett antal unga simmare som man har stora förhoppningar på,
A-gruppen består av 15 simmare och under dessa finns många löften.

Föreningen har idag ingen som simmar i Allskånskan men väl i seriesim. Men i framtiden hoppas man på avancemang,
Mellan ett och tre år fram i tiden har vi förhoppningsvis simmare på den högre nivån. Simmarna tävlar två gånger på hösten och två på våren och vårt mål är att avancera till division två, förklarar ungdomstränaren och fortsätter,
– Jag vill dock säga att detta inte innebär att vi inte är med i de stora mästerskapen. Till våren avgörs inomhus-SM i Göteborg och i månadsskiftet juni/juli är det ute-SM i Sundsvall. I dessa tävlingar hoppas vi ha två eller tre simmare, önskar Gartsjö.

För drygt två år sedan arrangerade Landskrona Simsällskap SM-simningar. Hela den svenska eliten med bland annat Therese Alshammar och Lars Frölander var på plats. Tävlingarnas störste simmare var dock Emma Igelström som slog hela fem svenska rekord och ett europarekord.

Någon tävling i den storleken räknar man inte med att arrangera i Landskrona förrän sommaren 2006 då klubben fyller 100 år.
I samband med firandet kommer vi att arrangera SM igen. Hela den svenska eliten kommer även då att vara på plats och vår målsättning i föreningen är att ha ett flertal simmare i bassängerna, avslutar Gartsjö.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser