Annons

Hockeyn på högvarv i Landskrona

För andra året i rad arrangerar Landskrona Hockey Lejonet till helgen en cup för ungdomar födda 94 och senare i Landskrona ishall. Turneringen som är en tvådagars-cup lockar en del långväga gäster. I anmälningslistan återfinns Partille Hockey , Bäcken HC, Växjö Lakers, Rögle BK, Kristianstad IK, MIF Redhawks, samt arrangörsföreningens båda U11-lag.

– På lördagen spelas först ett gruppspel med två grupper. Placeringen i gruppspelet avgör vilket lag man får möta i kvartsfinalen som spelas på kvällen. På söndagen fortsätter cupspelet. Det blir placeringsmatcher för alla lag. Finalen startar runt 14-tiden på söndag, meddelar Thomas Sandberg från Lejonet.

Annons
 

Det är andra året som vi arrangerar turneringen och Lejonets U11-föräldrar har arbetat hårt för att den skall bli lika succéartad som förra året. För att kunna arrangera turneringar krävs det mycket ideella krafter, men också sponsorer. Cityfärg i Helsingborg är huvudsponsor men ett trettiotal andra företag har hjälp till med sponsring av turneringen.

Nytt för i år är att turneringen spelas över två dagar och på hel plan. Noterbart är också att fyra av lagen kommer att bo i semesterbyn i Borstahusen vilket säkerligen kan bidra till ökad kamratskap över laggränserna.
– Vi anser att turneringarna utvecklar spelarna extra mycket, då det blir mycket istid och de får möjlighet att korrigera saker mellan matcherna. Det är lättare att komma ihåg det som var bra och mindre bra, när det bara är några timmar mellan matcherna. Lagen blir också mer sammansvetsade när de får möjlighet att umgås med sina lagkamrater under en hel helg, påpekar Sandberg som avslutningsvis röjer att det kommer att bli tid över för annat än hockey.
– Det blir också tid till bad i Karlslundsbadet intill ishallen, prickskjutning och andra roliga tävlingar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser