Annons

Må bättre

Sedan ett knappt år tillbaka finns ett riktigt “må-bra-kollektiv” på Östergatan 3. Bara att träda in i mottagningsrummet gör att ett lugn infinner sig i själen. Dämpad belysning, några levande ljus, ett svagt porlande ljud från en liten fontän och behagligt avslappningsmusik fyller rummet,
Det händer att kunderna nästan har somnat när man ska kalla in de, ler Monica Holmberg Lassen, diplomerad kroppsterapeut som tillsammans med fyra andra småföretagare delar lokaler mitt i centrala Landskrona.
Det är perfekt att kunna dela lokaler så här, säger Magnus Sandell, legitimerad naprapat på Landskrona Ryggklinik.
Vi kompletterar varandra bra. Exempelvis så har jag och Monica ett utmärkt samarbete. Hit söker sig folk som har ryggbesvär, nackspärr, migrän, musarm, tennisarmbåge, smärta och stelhet i leder med mera. Eftersom vi ibland tangerar varandras område kan vi då också leda personen till rätt behandlingsform, säger Sandell och tycker det är synd och skam att alldeles för många väntar för länge innan de kommer under behandling.
En del har gått den långa vägen genom hela vårdapparaten, andra har pinat på och skjutit upp besöket. Ibland hade det säkert kunna räcka med en behandling eller två om man bara hade lyssnat på kroppens signaler i tid.

Att många sjukdomar och annat elände är stressrelaterat återkommer ständigt under samtalets gång. Stress är ofta inte något som syns när läkarna tar sina prover.
Det är väl här vi kommer in i bilden. De har inte samma tid och möjlighet som oss att känna igenom muskulaturen, menar Sandell och Monica fyller i,
Det kan röra sig om personer som har haft problem i många år. Men så visar det sig vara en muskelspänning som kan gå över på 2-3 behandlingar när triggerpunkten har släppt.

Annons
 

Behandlingsmetoderna är ofta lika många och med lika krångliga namn som yrkesutövarna.
När ska man vända sig till en kroppsterapeut, kiropraktiker, naprapat, en massör, reikiterapeut eller en akupunktör? För att nämna några av de populäraste komplementärmedicinska metoderna.
Det är naturligtvis ett dilemma. Vad är skillnaden på en kiropraktiker och en naprapat? Enklast kan man väl säga att man ska ringa mig eller Monica så får vi leda personen rätt, skrattar Sandell.

Vanligaste metoden att hitta till de mysiga och trevliga lokalerna vid gågatan är att man vi djungeltelegrafen fått reda på det.
Det är självfallet så att har man besvär och en kompis blivit hjälpt så hade man kunnat resa till Kiruna för att få behandlingen. Det förklarar väl varför många kunder kommer utifrån medan många landskronabor reser från stan för att få samma behandling någon annanstans för att de inte vet att det finns naprapat eller för den delen en kroppsterapeut här, tror Sandell.

En behandling hos Monica eller Magnus kostar ett par hundralappar.
Tänk bara på att höra med din arbetsgivare om inte han kan hjälpa till med kostnaden. Sen den 1 januari är våra behandlingar helt avdragsgilla. Arbetsgivaren får dra av hela kostnaden utan att detta behöver tas upp som en förmån för den anställde.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser