Annons

Kevin Amuneke frälste BoIS-fansen

Äntligen lyckades BoIS göra mål på hemmaplan. Laget kämpade som aldrig förr och lyckades vinna över GIF Sundsvall med 3-2 trots att man låg under med 2-0.
Glädjen visste inga gränser när domare Stefan Johannesson (som säkerligen haft bättre dagar) blåste av matchen efter 94 minuters spel.
– Det här var en jätteskön seger. Det är otroligt starkt att laget inte sjunker ihop när Sundsvall får sina två mål, säger en stolt BoIS-tränare Mats Jingblad efter matchen.

Redan från matchstart märkte man att det var full satsning som gällde. Därför kändes det orättvist när Sundsvall fick straff efter att Audun Helgason och Johnny Lundberg gjort ner Jonas Wallerstedt. Fredric Ljungberg lyfte kyligt bollen mitt i målet. Sedan blev BoIS av med bollen direkt efter avspark och Wallerstedt dundrade in bollen via ribban. 2-0 och många trodde att det var kört.

Annons
 

BoIS visade dock en helt annan inställning än de senaste matcherna och innan halvleken var slut gjorde Kevin Amuneke det förlösande målet, det första sedan matchen mot MFF i maj.
De 2757 betalande åskådarna fick se en Sundsvallsförvarare klanta till sig i en duell med Kevin som slet sig fri och gjorde BoIS första mål. Innan dess hade de randiga ett flertal chanser och man såg tydligt att spelarna verkligen ville vinna matchen.

Andra halvlek hann knappt börja innan BoIS kvitterade. Audun Helgason slog en långboll och Johnny Lundberg som var på språng upp i anfallet stressade en försvarare så pass att denna slog bollen i eget mål,
– Jag hade mer än gärna hunnit först på bollen men det skiter jag i nu. Vi vann och gjorde det rättvist, säger en mycket glad Lundberg efter matchen.

Och visst skulle BoIS vinna, det kändes på långa vägar.
Det avgörande målet gjordes av årets nyförvärv och Landskronapublikens kelgris nummer ett – Kevin Amuneke. Jones Kusi-Asare nickskarvade en långboll till Johan Andersson som petade bollen vidare till Kevin som i sin tur förpassade bollen in i nätmaskorna. Publiken, som nu lät dubbelt så stor tjöt ut sin glädje.

BoIS fortsatte ha kommando i matchen och var det bättre laget i 93 minuter. 3-2 blev slutresultatet i en match som måste anses som höstens höjdpunkt på IP… än så länge.

Lite smolk i glädjebägaren infann sig dock. Johan Andersson haltade av plan i matchens 63 minut,
– Jag kände hur det högg till i låret och jag misstänker att jag har fått en lättare sträckning. Vi får se i morgon hur allvarligt det är. Jag hoppas verkligen att jag kan spela mot HIF på måndag.

En annan som ser fram emot derbyt är Jonas Olsson,
– Det ska bli fint, säger den gänglige ynglingen med ett finurligt leende. Olsson kämpade tappert men drog på sig en onödig varning då han skällde ut domaren.
– Jag vete fan vad som hände. Det blev för mycket. Först straffen, sen 2-0 målet. Därefter fick jag en armbåge i huvudet och i sekvensen efter gav jag en motståndare en liknande omgång och då kom kortet. Jag vet att den var onödig och jag jobbar med att behärska mig, säger Olsson lagom ångerfullt.

Olssons kollega på mittfältet Antti Okkonen hade också en skaplig dag på jobbet,
– Det kändes att det var vår dag idag. Därför undrade man vad som hände när det helt plötsligt stod 2-0. Vi var dock fast beslutna om att vi skulle vinna matchen och idag kunne ingen stoppa oss, säger Okkonen och tillägger,
– Jag måste få berömma Kevin Amuneke. Han var helt fantastisk.

En annan som visade en otrolig inställning var nyförvärvet Felix Magro som fick förtroendet att vara med från start,
– Det blir alltid lättare om man är med från start. Nu börjar jag lära känna spelarna och hur tränare tänker. Det kändes mycket bra fast jag blev trött på slutet, säger Felix.

Anmärkningsvärt var att Jörgen Pettersson som haft en ordinarie plats sedan han kom till BoIS satt på läktaren,
– Jag valde uppställningen som jag trodde skulle ha störst chans att ta tre poäng idag och det skulle ju visa sig att jag hade rätt, kommenterar Jingblad och förklarar vidare,
– Att han inte satt på bänken berodde på att han själv valde att avstå då han inte trodde att han kunde tillföra laget något från sidan av planen. Hur det blir i kommande matcher får vi se, avslutar Jingblad.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser