Annons

Vattenläcka lagad under dagen

I lördags sprack en 400 millimeter bred vattenledning under marken på Yara. Så mycket vatten läckte det ut att vattentornet i det närmaste blev tömt.
Arbetet med att laga läckan har pågått sedan händelsen och på Tekniska Verken räknar man med att slutföra arbetet under mark i dag,
– Vi har ersatt den söndriga rörsektionen med en ny. Nu ska denna desinficeras och testas innan systemet åter tas i bruk och jag räknar med att allt ska vara klart under dagen, säger Tomas Ohlsson, avdelningschef för Intrapenad på Tekniska Verken.

Därefter är det dags att återställa förödelsen i markplan,
– Det är ju en hel del jobb med det. Först måste det torkas upp innan vi kan fortsätta. Jag räknar med att allt ska vara klart under hösten, säger Ohlsson vidare.

Annons
 

Att rör springer läck är något man är van vid men det är inte ofta det rör sig om så stora ledningar,
– Vi har ett flertal små läckor varje år men de stora är sällsynta. Senast vi hade en liknande den i lördags var år 2000 och det var på ungefär samma ställe som nu. Man kan dock inte förebygga något.

Hur mycket läckan kostar kommunen har Ohlsson svårt att svara på,
– Det beror på vad man räknar in för kostnader. Tar man med alla arbetskostnader och helgtillägg med mera kommer man upp i ett par hundra tusen kronor, avslutar Ohlsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser