Annons

Avspärrningarna runt Stadshuset kunde hävas ganska omgående

Avspärrningen av Stadshuset i Landskrona upphävdes kl 18.15 på tisdagkvällen. Stadshuset hade då varit utrymt sedan 15.30-tiden då skakningar och gungningar kändes i byggnaden på grund av det jordskalv som inträffat i Kaliningradområdet. De cirka 200 anställda fick lämna Stadshuset.

Tekniker ifrån kommunens Stadsbyggnadskontor gjorde därefter kontrollmätningar av de pelare som Stadshuset är byggt på. Inga förändringar konstaterades och avspärrningen kunde därför upphöra. Efterkontroller kommer att göras men Stadshuset är åter öppnat, skriver kommunens informationschef Inger Nejdebring i ett pressmeddelande.

Annons
 

Som vi skrev redan igår kunde man känna av skalvet på fler platser i Landskrona. På översta våningen på Folkets Hus gungade det under några sekunder. Av morgonens mailskörd att döma kändes skalvet öven längre norr ut i staden.
– Här ute i Norrestad kändes det rejält, det gungade länge, men man fattade inte vad det var!, skriver en avDirektens läsare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser