Annons

Tre medaljer till Landskrona Asiatiska Förening

Landskrona Asiatiska Förening var under lördagen i Ängelholm och tävlade i Septembercupen, kickboxning. Föreningen hade fyra fighters på plats, varav tre tog medaljer.

Tony Berglund, som annars går i -94kg, fick gå upp en viktklass till +94kg. Där fick Berglund möta en 10kg tyngre motståndare i finalen. Det blev en tung och tuff match och Berglund lyckades inte hitta flyt i sina kombinationer och fick se sig besegrad. Dock blev det ett silver.

Annons
 

Med sin vana trogen visade Martina Hallenborg, -60kg, än en gång upp sina fina tekniker och höll ett högt tempo i samtliga av sina matcher. Med boxningskombinationer uppföljda med rundsparkar lyckades Hallenborg ta sig till semi där hon besegrade sin motståndare på ett säkert sätt och därmed blev det ett brons.

För Edwin Pettersson, -63kg, blev det ingen medalj denna gång. Pettersson höll ett högt tempo och pressade sina motståndare men lyckades inte gå hela vägen och hamnade på en 4:de plats.

Katarina Pettersson, -50kg, tog hem ett silver. Pettersson visade upp en ny sida av sig själv under dagens tävling. En sida med mer strategisk och avvaktande men framförallt smartare fighting.
Tyvärr blev det förlust i finalen där vinnaren senare även korades till dagens bästa kvinnliga fighter.

Den kommande helgen åker fyra fighters till Emmaboda för att tävla i Swedish Open Kung Fu Championship (Wushu). Över 100 fighters är anmälda från Sverige, Danmark och Norge.

Inrapporterat av Janeth Augustsson, ordförande i Landskrona Asiatiska Förening
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser