Annons

Landskrona Simsällskap visar formen

Under helgen som gick gästade Landskrona Simsällskap Hässleholm och S 71 Cup. Föreningen går från klarhet till klarhet och bjöd på starkt motstånd i klubbstriden. Hela 33 finalplatser erövrades.

På lördagen tävlade de yngsta och de äldsta, 12 år och yngre samt 17 år och äldre. I den yngsta klassen har LS på flicksidan en stor bredd. My Fridell gick till final på alla de fyra grenar hon ställde upp i. Tuff som hon är simmade hon också alla i finalen. Det blev brons på 100 fritt, rygg och fjäril.
Rebecka Ekelund deltog i tre grenar och gick vidare på samtliga. Hon var strået vassare än My på 100 fritt och fjäril där det blev guld och silver. Men det tog inte slut där, det blev även ett guld på 200 medley.

Annons
 

Bredden fortsatte från LS sida med Louise Hultgren som gick till final på 100 fjäril och 200 medley. Bäst gick det på paradgrenen 200 medley där hon såg till att det blev en dubbel för LS och dunkade händerna i kaklet.

Klassens kamp stod Jessica Anderberg och Isabelle landgren för på 100 bröst. Isabelle har länge haft favoritskapet på den här grenen men Jessica utmanade.
Kampen kom av sig lite då en tredje simmare från hemmaklubben, Julia Andersson, knep guldet. Men Jessica stod för ett präktigt personligt rekord med 1.23.96. Isabelle landade strax över sitt med 1.25.16.

Lovisa Klarén har funnit ett nytt simsätt, fjärilsim och gick vidare på 100 m. Som bekant hade LS då totalt 4 deltagare i den här finalen.
Lovisa var den som simmade bäst i förhållande till sitt personliga rekord och simmade in som 6:a.

I de äldre klasserna simmade Johan Norén och Lotta Tygård. Lotta simmade 100 bröst och blev tvåa. Johan simmade 200 medley och 100 fjäril. På 100 fjäril sänkte Johan sig från försöken med en sekund till 1.02.52 och landade på en fjärde plats.

På söndagen simmade mellanklasserna, 13-14 år och 15-16 år.
Caroline Ohrlander och Linn Hultgren simmade i den yngre klassen. Det blev tillsammans 6 finaler.
Caroline är främst bröstsimmare och slog sitt redan tuffa rekord till 1.16.47. Loppet var länge jämnt men Caroline fick tillslut se sig besegrad och landade på en andra plats.
Linns bästa prestation såg sitt ljus på 100 fritt. Det här loppet var också väldigt jämnt och Linn var med i täten länge. Men den här gången drog Linn det kortaste strået och landade på en fjärde plats.

Jacob Adamowicz tävlade i 15-16 års-klassen och stod för söndagens skräll när han hoppade i på 100 fjäril.
Jacob kvalade in i finalen som sista man men lyfte sig och blandade sig i tätstriden, det slutade med en silverpeng.
Anna Pihl simmade 100 rygg i samma klass. Anna vågade satsa och öppnade i ett våldsamt tempo, dock tappade hon på slutet och hittade inte riktigt målplattan och slutade som fyra.

Övriga finalister:
Marcus Ohrlander 12 år på 100 fjäril
Olof Bengtsson 15 år på 100 rygg och 200 medley
Jacob Rasmusson 13 år på 100 rygg
Emelie Detmer-Nilsson 16 år på 100 fjäril.

Inrapporterat av John Gartsjö, simtränare i Landskrona Simsällskap
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser