Annons

Kammarmusik kryddar soppan

Vänner av kammarmusik har en härlig höst att se fram emot i Landskrona. I söndags arrangerade 6o årsfirande Landskrona Kammarmusikförening en jubileumskonsert med Musica Vitae på Landskrona Teater och på torsdag gästar Sonorakvartetten teaterrestaurangen på torsdagslunchen. Det är dock inte slut med det utan den 15 oktober kommer Huaröds Kammarorkester till Landskrona Teater med Göran Söllscher och dirigenten Mats Rondin.

Till soppan på torsdag är det Sonorakvartetten som står för tonerna. Gruppen bildades 1998 och ger regelbundet konserter i bl.a. Sverige och Danmark. Vid ett flertal tillfällen har Sonorakvartetten studerat för Leon Spierer, f.d. konsertmästare i Berlins filharmoniska orkester. Repertoaren är varierad med en viss tonvikt på svensk musik och ambitionen är att framföra en nyskriven stråkkvartett per år.

Annons
 

Medlemmar av kvartetten är;

Patrik Kimmerud, kvartettens primarie, har studerat violin vid musikhögskolan i Göteborg och vid musikkonservatoriet i
St Petersburg. Innan Patrik kom till Helsingborgs Symfoniorkester 1994, var han konsertmästare i Umeå symfoniorkester.

Jonas Dahlman, violin 2, är också utbildad vid musikhögskolan i Göteborg och studerade senare under två års tid i Wien.
Engageras regelbundet av svenska och danska orkestrar.
Jonas anställdes 1992 i Helsingborgs Symfoniorkester.

Åsa Weiler, altviolin, spelar i kvartetten sedan 2003 och är till vardags alternerande stämledare i Malmöoperans orkester. Åsa studerade vid Malmö musikhögskola och fortsatte sedan studierna vid musikkonservatoriet i Utrecht.

Lars Gahnsby, cello, har studerat vid musikkonservatorierna i Århus och Bratislava för bl.a. Cheilov Senovskij. Lars började i Helsingborgs Symfoniorkester 1987 och är även känd som den “cyklande cellisten”.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser