Annons

Träsket djupnar för BoIS

Bottenträsket ter sig allt djupare för Landskrona BoIS. I och med lördagens 2-0 förlust hemma mot Kalmar FF klättrade Örgryte, utan att ha spelat, om BoIS i tabellen och de svartvitrandiga parkerar för tillfället på en nedflyttningsplats. Efter söndagens match mellan Örgryte och Halmstad 2-0, blev träsket om än djupare. Nu får BoIS sikta in sig på kvalplatsen och rent av hålla en tumme för Helsingborg som idag möter kvalplatsrivalen Örebro.

Den här matchen glömmer vi så fort som möjligt, var Jörgen Pettersson kommentar direkt efter slutsignalen.
Det han och merparten av de 4011 åskådarna på ett småblåsigt och regnigt Landskrona IP vill glömma, är det bleka, håglösa och ängsliga (och alla därtill hörande synonymer) dagsverket som BoISarna bjöd på. Lägg därtill en uppsjö höjdbollar på Kalmars resliga försvarare.
– Håll bollen på marken, sa Jingblad till spelarna strax innan de gick ut till avspark. En instruktion som anammades rätt bra i en kvart. BoIS bjöd på en pigg inledning och stod upp bra i närkamperna. Det var också under denna period som Kevin Amuneke avlossade halvlekens enda avslut för hemmalaget. Sen tog det slut, ungefär när regnet började vräka ner över IP. Nu var Kalmar inte bättre än BoIS under de 45 första minuterna, bara större.

Annons
 

Andra halvlek var bara fyra minuter gammal när BoIS får en frispark på vänsterkanten strax utanför straffområdet. Antti Okkonen slår en hård flack boll in mot straffpunkten som rensas av KFF-försvarare. Bollen hamnar på mittplan där Hasan Cetinkaya dräller med den och de framrusande brassarna Diogo och Fabio Augusto har fri väg mot BoISmålet. En chanslös Anders Friberg kan inte gör mycket när brassarna väggspelar sig förbi honom och Diogo kan ohotad slå bollen i mål.
– Vi blir ängsliga efter det skitmålet, medger tränare Mats Jingblad som inte heller han tycker om vad han fått se idag.
Det är två helt skilda saker att se laget på träning och match. Det uppstår en mental blockering. Det var i detta läget som BoIS nye mittfältare Felix Magro gjorde debut.S
Efter tre minuter på plan presenterade han sig då han på skogshuggarvis fällde planens största fura, Svante Samuelsson. Odiskutabelt gult kort. Hade det velat sig riktigt illa hade han tio minuter senare fått se det röda kortet efter kapningen på Kalmars lagkapten Henrik Rydström. Nu blev det lyckligtvis inte så, utan Magro som trots ringrostighet också hann visa att han kan komma att bli en tillgång kanske främst i det offensiva mittfältspelet. Hans klackfint tio minuter från slutet var en av matchens behållningar sett med randiga ögon.
Långt innan dess hade Diogo helt omarkerad fått skjuta 2-0 till gästerna.

Ett par halvtama avslut var allt hemmalaget mäktade med och där med har det nu spelats över nio och en halvtimmes (!) fotboll på Landskrona IP utan att den trogna publiken fått valuta för pengarna. Inte ett mål producerat på hemmaplan sedan den 12 maj.

Bättre går det då för Kalmar. Lagets obesegrade bortasvit håller i sig.
– Vi ska fortsätta hota etablissemanget, sa en nöjd Nanne Bergstrand tränare i Kalmar.

Nu var Kalmar på inget sätt bättre än BoIS rent spelmässigt. Dom visade även dom stora brister i passningsspelet. Tekniken är inte KFF:s varumärke trots det ligger laget fyra i tabellen och kämpar om en plats i vinterns Royal League. Vinsten grundlades snarare med attityd och stolthet. Egenskaper som från läktarhåll tycks saknas i dagens BoIS.
– Det är bara vi själva som kan reda ut detta. Nu måste vi visa mer jävla anamma på onsdag. Vi måste helt enkelt spela en MYCKET mycket tuffare fotboll, sa Jingblad och avslutade med,
– Det är in med folket imorgon och börja om.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser