Annons

SM-guld till Landskronaroddare

I helgen avgjordes SM i roddens sprintdistans 500 m på ett blåsigt Munksjön i Jönköping. Från Landskrona Roddklubb deltog junior A-roddarna Olof Nilsson och Peter Paulsson.
Olof tog efter en kamp in på mållinjen med Stockholmspolisens Jim Fröblom hem mästerskapstecknet i klassen singel junior A. Peter segrade i B-finalen dvs totalt sjunde plats i konkurrens med 14 anmälda roddare.

För att bryta den ibland monotona träningen ställde Landskronaroddarna också upp i den i Sverige nästan utdöda klassen tvåa med styrman för seniorer, vilket är den tyngsta båttyp som finns i tävlingsrodd. Till sin egen och andras förvåning tog paret här hem en silverplacering i konkurrens med andra mer vana enkelårsroddare. Styrde gjorde Carin Andersson från Kungälv.

Annons
 

Inrapporterat av Bengt Nilsson, Landskrona Roddklubb
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser