Annons

Premiärvinst för Falcons i juniorallsvenskan

Innebandylaget Falcons fick bästa tänkbara start för sina herrjuniorer mot Stanstad. Landskronalaget vann med 6-2.
I den svåra bortamatchen i Staffanstorp mot storfavoriterna Stanstad i juniorallsvenskan rullar Falcons stundtals ut hemmalaget i den första perioden. Målskyttet inleds av Alexander Wedberg framspelad av Linus Björnfot-Larsson efter 7.01.
Falcons fortsätter att äga boll utan att få in tvåan på den för dagen utmärkte Stanstad-målvakten Tony Taijala. som för övrigt är Falconsprodukt.

I andra perioden tar Stanstad över taktpinnen i inledningen av perioden, vilket resulterar i en utvisning för Falcons Stellan Roth. Efter endast 8 sekunder i boxplay kontrar Peter Svensson in 2-0 för Falcons, återigen snyggt framspelad av Linus Björnfot-Larsson.
I de två första perioderna av matchen är det väldigt tätt försvarsspel framför båda målen, vilket gör det svårt att komma till dom riktigt heta målchanserna.
Stanstad lyckas reducera på en kontring i slutet av perioden på den utmärkte målvakten Lucas Malmqvist i Falcons.

Annons
 

I sista akten öppnar matchen upp sig en del och Falcons har ett par friläge utan resultat. Först efter 9.30 lyckas Linus Björnfot-Larsson, framspelad av Fredrik Glans, med fin teknik få in bollen köksvägen.
Därefter fortsätter båda målvakterna att briljera och det krävdes ett konststycke av Peter Svensson där han skär in från höger och chippar in bollen i bortre burgaveln.
Stanstad forcerar in 2-4 efter 19.07 och plockar ut målvakten i ett sista desperata försök att komma ikapp vilket gav Alexander Wedberg och Joakim Reimertz vars ett enkelt mål.

Bäst hos hemmalaget var landskronaniten Tony Taijala och i Falcons får hela laget mycket beröm.

Nästa match spelas i Landskrona Idrottshall 25/9 kl 12.00 mor Backalirarna från Malmö.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser