Annons

Företagarna 125 år imorgon

En dag för tidigt lyfter vi på hatten för en av stans äldsta föreningar. Det var nämligen redan den 18 september 1879 som Landskrona hantverks & industriförening bildades. Numera heter föreningen Företagarna Landskrona.

125-års jubileet firades redan i våras i samband med att föreningen tillsammans med Invest in Landskrona arrangerade Landskronas första näringslivsdag.
– En liten programpunkt i samband med jubileumsfirandet har vi dock kvar. Det är när vi på tisdag under kommunfullmäktige ordförande Gösta Nilssons ledning gör en historisk vandring genom Landskrona, säger Bo Sjögren styrelseledamot i föreningen.

Annons
 

När Gösta Nilsson i våras uppvaktade 125-åringen sa han i sitt tal till bland annat följande,
Det är inte brukligt att vi överlämnar fanor i jubileumsgåvor. Men dagens 125 års jubilar tillhör det övre skiktet, åldersmässigt, av organisationer i vår kommun. Vad jag känner till finns det bara en organisation som är äldre, nämligen Landskrona Syförening som bildades 1872. Dagens jubilar föddes 1879. Företagarna i Landskrona kan således betraktas som en unik organisation med sina 125 år och därför skall också kommunens jubileumsgåva vara unik. Fana med kommunens stadsvapen.

Vill du veta mer om Företagarna Landskrona, besök föreningens hemsida>>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser