Italienare aktuell för BoIS


Inte en dag utan ett rykte om att ett nyförvärv skulle vara aktuell för Landskrona BoIS.
Senast i raden är den schweizisk/italienske mittfältaren Feliciano Magro, 25.
– Han är en bollskicklig mittfältare, en tvåvägsspelare som har varit ibland annat Udinese och Grasshoppers och som nu kommer till Landskrona på bästa rekommendationer av Roy Hodgson, säger BoIS klubbdirektör Lars Persson.
Feliciano Magro tillhörde senast schweiziska Grasshoppers men har sedan serien där avslutades i maj gått arbetslös. Något som den norska klubben Viking och dess Sverigebekante tränare fick nys om, dock efter det att spelarfönstret stängde den 31 augusti. Hodgson som tidigare haft Magro som spelare ville skriva kontrakt, men den dispens som klubben lämnade in beviljades inte av det norska förbundet. Övergångsbestämmelser som reglerar den europeiska fotbollen gäller även i Sverige men BoIS hoppas trots detta kunna hitta en lucka.
Vi för positiva diskussioner med Svenska Fotbollförbundet i frågan. Hade de varit helt uteslutet hade vi naturligtvis inte tagit hit honom, säger Persson vidare och hyser alltså gott hopp om att den juridiska biten ska falla på plats.
Sen är det naturligtvis i slutändan upp till Mats (Jingblad) att avgöra om detta är en spelare som kan tillföra oss de kvalitéer vi eftersöker. Skulle det bli aktuellt med kontrakt så är det främst ett kortidskontrakt säsongen ut som är aktuellt, poängterar Persson.
Feliciano Magro tränar med laget under torsdagen och samtidigt kommer det att arbetas febrilt på kansliet med att få alla papper i ordning inför ett eventuellt kontraktsskrivande.

På lista över världens mest lovande
Feliciano Magro har dubbelt medborgarskap (Schweiz/Italien) men lär ha spelat U21-matcher med italienska landslaget. Enligt uppgift ska han dessutom funnits med på en topp 40-lista över världens bästa tonårsfotbollsspelare som den italienska sporttidningen Guerin Sportivo satte samman 1999. På den listan återfanns bland andra Owen, Ronaldinho, Casillas, Saviola, Anelka och apelsinmannen Carew.
Dock gäller numera att gamla meriter inte biter i BoIS, det är Fernando ”Robocop” Aguiar en smärtsam påminnelse om. Nu gäller det för Magro att övertyga på träning.

Två som faktiskt övertygat en hel del är den finske målvakten Jon Masalin, 18, och den engelske mittbacken Andrew Kelly 20 som i veckan provtränat och också testspelat i b-laget.
Masalin som tillhör Aston Villa, reser nu hem men vi kommer att följa honom i bland annat i en landskamp i Danmark senare i höst. Det är helt klart en framtidsman. Nu har han bekantat sig med oss och vi med honom. När det gäller Andrew Kelly så har han visat sig vara en välskolad engelsk mittback men goda ledaregenskaper. Han stannar och tränar ytterligare ett par dagar med oss, säger Persson.
BoIS som i nuläget har väldiga skadeproblem på just Kellys position (se tidigare artikel) kommer dock inte att skynda på en eventuell övergång.
– Nej, det är inte lönt. Kelly drog på sig sin tredje varning för säsongen i Köping och är därmed avstängd till helgen, avslutar Persson med ett litet skratt.

Till arkivet