Oktoberfest i stället för hästhoppning

Den 25-26 september var det meningen att det skulle hållas en stor hästhoppstävling med den svenska eliten på Kasernplan. OS samt en annan tävling satte dock käppar i hjulet för arrangerande Vänliga Landskrona. Därför har man nu tagit ett snabbt beslut att flytta fram hästhoppningstävlingen till nästa år och istället arrangera en riktig Oktoberfest.
– Festen kommer att hållas den 24-25 september och det kommer att resas ett tält som rymmer 400 matgäster som kommer att kunna käka en tyrolinspirerad buffé med korv, surkål och allt annat gott, säger Fredrik Jönsson VD för Vänliga Landskrona.

Det kommer dock att finnas plats även för de som inte är hungriga,
– Efter klockan 21 kommer vi att ha insläpp för övriga gäster.
Att det blir liv i luckan råder det ingen tvekan om,
– Vi har redan nu bokat in ett dansband samt ett tyrolerband. Det betyder att det kommer att bli livat värre, lovar Jönsson.

En som tror på idén är den tidigare Oktoberfestivalarrangören Bertil Hallengren,
– Det ligger i tiden. Jag är övertygad om att det blir ett lyckat arrangemang, säger han till Landskrona Direkt.

– Vi tar nu upp traditionen efter Hallengren och de andra tidigare arrangörerna och hoppas att landskronaborna passar på att roa sig, säger Fredrik Jönsson.

Det kommer även att synas att det är oktoberfest utanför tältet på Kasernplan,
– Vi jobbar hårt just nu för att få handlarna att nappa på idéen. Jag hoppas och tror att både handeln och festen i sig kommer att sätta stan i gungning, säger cityhandelns ordförande Bo Moltke.

Till arkivet