Annons

Kockelev på drömpraktik

Jag ska på APU i Campbelltown, Australien och där bland annat lära mig att tillaga känguru och alligator, sa Mattias Bergh när Landskrona Direkt träffade honom tidigt i våras.
Nu är den 18-årige kockeleven från Landskrona på plats “down under” och har inlett den fyra månader långa drömpraktiken på restaurangen The Barn i Cambelltown.
När Direkten träffade Bergh dagarna innan avresan visade han inga symptom på resfeber.
– Frågan är bara hur jag ska klara mig utan att kunna följa MIF-Redhawks matcher i elitserien, menade Bergh där han stod och serverade räkor under en jazzkryssning på sundet.

Mattias Bergh går tredje året på hotell- och restaurangprogrammet på Selma Lagerlövskolan. Utbildningen där eleverna får en kombinerad kock- och servitörsutbildning är i huvudsak förlagd till Hotel Öresund. På hotellet har Mattias redan hunnit visa vad han går för och därför också fått tillfälle att dryga ut sin reskassa.
– Flygbiljetten betalar mamma och pappa men jag har arbetat extra på hotellet under våren och sommaren för att få ihop pengar till uppehället. Efter skolan har jag ofta bara hunnit cykla hem för att lämna väskan sen har det burit iväg tillbaka, berättade Bergh som nu alltså hunnit avverka knappt två veckor i Australien.

Annons
 

För den som är nyfiken på hur Mattias har det i på sin praktikplats, hur han bor och när det är dags att ställa sig på surfbrädan för första gången, kan läsa hans resedagbok på följande adress: http://www.resdagboken.se/travel.asp?id=12918

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser