Sommarfotbollen en härlig början på lovet

Solen strålade över IP:s B-plan när det idag var dags för upprop i årets upplaga av BoIS Sommarfotboll. 135 ungdomar kände sig kallade.
– Det är helt underbart. Här finns barn i åldern 9-14 år från hela kommunen, strålade Benny Berggren när han blickade ut över planen som dessutom var rikligt flankerad av nyfikna syskon och föräldrar.
Tydligt är att tjejfotbollen får ett allt stärkare fäste i Landskrona.
– Ett drygt 30-tal tjejer finns med i år, fortsätter Berggren som just delat ut årets t-shirt och fotboll till samtliga deltagare.

Sommarfotbollen är en stor apparat. Allt som allt är 20 ledare involverade varav fem kommer från u-laget.
– Jag glömmer aldrig när jag själv var med på Sommarfotbollen men då hade vi spelare från a-laget som kom och var ledare, minns u-lagspelaren Marcus Hansson som ryckt in och hjälper till vid en passningsövning.

I år är bland annat Mats Larsson, a-lagets målvaktstränare, med och kör ett par pass. Vi strävar efter så hög kvalité som möjligt på våra ledare under sommarfotbollen. Därför har vi också fått ta en del tränare lediga från sina ordinarie arbeten så att de kan vara med oss här under veckan, säger Berggren och tipselittränare Stefan Mårtensson fyller i,
– Sommarfotbollen är under lekfulla former, men samtidigt är det viktigt att visa att vi är seriösa. Vi vill ge barn, föräldrar och för den delen tränare och ledare från andra föreningar en fingervisning om hur vi jobbar. Förhoppningsvis kan vi sprida en del idéer vidare.

Flertalet av de 135 killar och tjejerna är aktiva i någon fotbollsförening i Landskrona.
– Jag uppskattar att 10-15 % av deltagarna ännu inte spelar aktivt så visst kan det bli en påfyllning till någon eller några klubbar senare i sommar, avslutar Berggren.

Är du nyfiken på framtidens fotbollsstjärnor från Landskrona ska du bege dig ut till planerna vid Gullstrandsskolan någon gång mellan 10.00 – 13.30 tisdag – torsdag denna vecka. På torsdag avslutas sommarfotbollen med en superstartävling inne på a-plan vid 12.30-tiden.

FAKTA

Landskrona BoIS startade sin sommarfotboll redan 1985 och var då först i landet med att bedriva just denna typ av verksamhet som riktar sig till fler än de egna medlemmarna. Det var Bernt Lindgren tillsammans med Bosse Augustsson som kläckte idén. Deras tankar om teknikövningar blev sedan också till en instruktionsvideo och ett par träningshäften – Vän med bollen. Något som i det närmaste kommit att bli stilbildare inom svensk ungdomsfotboll.

Till arkivet