Rundtur i Ekelunds spår

Frans Ekelund är av Landskronas två mest tongivande arkitekter. De byggnader som han ritade presenteras idag under en guidad tur, under ledning av stadsantikvarien Örjan Ekström. Ekelund verkade från 1913 ända fram till 1949 då han tog över efter Fredrik Sundbärg. Det rådde stor bostadsbrist, men med sitt stora sociala engagemang inriktade sig Ekelund på att råda bot på detta och dessutom höja standarden åtskilligt på bostäderna i staden. Han var med om den svenska övergången till modernismstilen, även kallad funkisen. Under rundturen kommer de olika stilarna att gås igenom.

Turen utgår från Landskrona Museums entré klockan 18.00 och måste förbokas på Landskrona & Vens Turistbyrå, då det är begränsat antal platser.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Till arkivet