Annons

Citybadplats redan till nästa sommar?

Redan till kommande sommar kan en ny citynära badstrand stå färdig.
Åtminstone råder det i dagsläget stor politisk enighet i frågan.

– Det är dags för en badstrand i centrala Landskrona. Det säger Mats Willhelmsson och Lisa Flinth, båda (fp), som i dagarna lämnat in en fullmäktigemotion i ärendet.

Annons
 

Kommunalråd Niklas Karlsson (s) gör tummen upp.
Det uppdraget har jag redan gett till Bengt Nissler (Fritidschef reds anm.) att utredda. Det var väl ett par månader sedan jag gav honom uppdrag att undersöka vilka möjligheter det finns till en citynära badplats. Jag vet att just nu arbetar Bengt tillsammans med Jörgen Bergvall(Stadsbyggnadschef) och Jörgen Johansson (Teknisk chef) med detta.

Folkpartisterna Willhelmsson och Flinth tycker att det är för långt till en badplats från centrum. En badplats nära centrum skulle vara en attraktion för både Landskronabor och turister anser man.
– Landskrona har ett unikt läge vid Öresund. Tyvärr tar inte kommunen tillvara på alla de möjligheter det havsnära läget erbjuder, menar Flinth.

– Genom att öppna området runt Citadellbadet, skulle platsen runt Linjen och Citadellbadet kunna bli en naturlig mötesplats för Landskronaborna. Sommartid skulle området kunna vara oerhört attraktivt för möten, bad, boule, beachvolley eller varför inte en grillkväll, säger Willhelmsson och partivännen Flinth avslutar med att det trots allt är viktigt att värna området.
– Kallbadhuset är en fin byggnad som vi måste vara varsamma med. Det ska självklart finnas kvar i området, säger Lisa, och tillägger att detsamma gäller de gamla stridsvagnshindren.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser