Kulturminister berömmer Landskronaarkiv

På väg hem från en sen lunch på Seglarpaviljongen sprang redaktionen för Landskrona Direkt på landets kulturminister Marita Ulvskog med ett BoIS-paraply i högsta hugg. Främsta anledningen till att ministern gästade staden var ett besök på Arbetarrörelsens arkiv på Villa Fridhill. – Jag blev uppvaktad av Centrum för arbetarhistoria och blev intresserad av arkivet och jag måste säga att jag är imponerad, säger Ulvskog och fortsätter,
För att vara en kommun av Landskronas storlek är arkivet omfattande. Det är också mycket intressant att se hur man här blandar amatörforskning med professionell.

Det har dock varit fler punkter på Ulvskogs schema. Ett besök på Gullstrandsskolan med föredrag och frågestund har genomförts. Blixtvisiten i Landskrona avrundas med ett besök på Uranienborg inne på Ven.
– Det ska bli kul att åka till Ven. Det är Tycho Brahe och Skånska Teatern som satt Landskrona på den nationella kulturkartan, avslutar Ulvskog och hoppar på Räddningstjänstens båt som ska ta henne samt representanter från stadens socialdemokrater till ön.

Besök även Centrum för arbetarhistorias hemsida >>

Till arkivet