Strejken snart slut i Landskrona

På måndag kommer allt att vara som vanligt igen. Landskrona tas ur konflikten med undantag av nyanställningar samt att övertidsblockad fortfarande kommer att råda. Barnen slipper att ta med matsäck till skolan, städningen kommer igång och de offentliga lokalerna typ museet och idrottsplatsen öppnas upp efter två veckors konflikt.

– På måndag börjar vi fylla bassängerna på Karlslundsbadet. Därefter måste vattnet värmas upp. Vi hoppas att allt ska vara klart på fredag så att vi kan öppna upp för allmänheten, hälsar Kerstin Garpvall, föreståndare för baden i Landskrona.
Arbetet med att färdigställa Citadellbadet inför säsongen har också legat nere.
– Vi har målat 50-metersbassängen och de andra återstår. Vi planerar att öppna den 2 juni. Vad det gäller Härslövsbadet så hoppas vi kunna slå upp portarna den 6 juni, avslutar Garpvall.

Från fritidsförvaltningen meddelar man att alla anläggningar som varit stängda kommer att öppnas upp så fort som möjligt,
– På måndag börjar vi att klippa gräsmattor på kommunens anläggningar så att bland annat fotbollsklubbarna kan komma igång med träning och matcher igen. Vidare kommer vi att städa upp i idrottshallen och därefter öppna så att föreningarna som inte kunnat öppna själv för träning ska komma in, säger Jonas Nilsson på Fritidsförvaltningen.

Inom Kulturförvaltningens domäner är det främst museets stängning som drabbat allmänheten. På måndag klockan 12 slår man dock upp portarna igen. Konsthallen har däremot varit öppen hela tiden,
– Det beror på att hon som jobbar där är oorganiserad och därför inte uttagen i konflikt, säger Kulturchef Cristin Nielsen.

På skolorna kommer allt att bli som tidigare, städerskorna och mattanterna kommer tillbaka och terminen kan avslutas precis som tidigare år.
– Det är dock oklart om vad som kommer att serveras. Det kommer att vara olika mat på de olika skolorna den första veckan, säger Charlotte Hansson, enhetschef på kostverksamheten.

Parkeringsvakterna är den enda yrkesgruppen som kommer att fortsätta strejka.

Någon lösning på konflikten mellan Kommunal och Kommunförbundet syns inte i skrivande stund och därför kommer 137 nya kommuner att tas ut i strejk från och med måndag. Hur länge dessa kommer att befinna sig i strejk är inte klart.
Som det ser ut idag kommer de att strejka tills ett avtal mellan parterna tecknas.

Till arkivet