Annons

Fotbollsfritids på Dammhagsskolan

Landskrona BoIS försöker i samarbete med Dammhagsskolan att starta ett fotbollsfritids. Allt i ett led för att öka integrationen samt för att aktivera ungdomarna i centrum.
– Vårt varumärke och erfarenheten vi i BoIS har av att engagera unga killar vill vi utveckla och dela med oss av. BoIS är en stor förebild och ett viktigt dragplåster för att få människor att ha en vettig sysselsättning, säger BoIS ordförande Kenneth Håkansson.

Igår hade man ett möte mellan BoIS och Dammhagsskolan, där fotbollsfritidset ska ligga, och bearbetade slutrapporten vilken ska leda till att projektet sjösätts under nästa års första kvartal.
– Vårt mål är att bygga en miniarena på 20×40 meter på Dammhagsskolan för träning och 7-manna matcher efter skoltid. Där vill vi inte bara knyta upp ungdomarna utan även föräldrar, fortsätter Håkansson.

Annons
 

Kvar ligger den ekonomiska biten, vilket slutrapporten handlar om.
Priset för projektet ligger på cirka en miljon kronor per år,
– Detta innebär att vi kan ha två fritidsledare på plats plus en del omkostnader. Målet är att det ska bli ett permanent projekt men vi vill först pröva på under en treårsperiod. Hur det ska finansieras arbetar vi med. Vi har varit i kontakt med Riksidrottsförbundet, integrationsverket, sparbanksfonden med flera för att hitta finansieringsmöjligheter, avslutar Håkansson.

Av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser