Annons

Blåst på konfettipengen?

Landskrona BoIS Supporterklubb Black & White polisanmälde i söndags en man i 40-års åldern för oredligt förfarande.
– Han påstod att han fixat en sponsor som var beredd att gå in med 30 000 kronor och sponsra tifot som vi arrangerade i samband med Skånederbyt mot Malmö FF. Han satt med och skissade på hur vi skulle arrangera det hela och påstod att pengarna var i hamn, berättar Ulf Backman, kassör i supporterklubben.

Med anledning av löftena från mannen satsade supporterklubben på sitt största tifo någonsin.
– Jag uppskattar att jag och vår sekreterare lade ner uppemot 40 -50 timmars planeringsarbete och sen var vi 30 personer som arbetade hela förmiddagen på matchdagen med att placera ut svarta och vita pappersark på sittplats, rigga för konfettibomberna, placera ut rökelser samt dela ut serpentiner till att nästan alla i ståplatspubliken. Så det känns verkligen som ett slag i ansiktet när ingen sponsor presenterades av NN eller några pengar syntes till, säger en mycket besviken Backman som nu också kunnat konstatera att mannen inte längre svarar på sin telefon när någon från supporterklubben ringer.
– Vi har försökt nå honom under en längre period men ej lyckats komma i kontakt med honom, detsamma gäller förresten även för hans arbetsgivare som inte heller dom kunnat komma i förbindelse med honom. Därför valde vi nu att göra en polisanmälan.

Annons
 

Landskrona Direkt har dock lyckats få tag på mannen och han förklarar vad som hänt,
– Jag har själv blivit lurad. Jag blev lovad pengarna till tifot men jag har ej fått pengarna ännu. Jag vill dock säga att om jag inte lyckas få pengarna från sponsorn så kommer jag att betala ur egen ficka. Detta har jag också meddelat supporterklubben.

Mannen som arbetar med att sälja sport- och souvenirartiklar har under det gångna halvåret gjort ett flertal affärer med supporterklubben.
– Vi har handlat souvenirartiklar av det företag som han representerar och vi har då fått intrycket av att man kunnat lita på honom, säger Backman och konstaterar att den tilliten hade man inget för,
– Nej, vi sänkte garden alldeles för lågt. Jag uppskattar våra kostnader i samband med derbyt till runt just 30 000 kronor och då räknar jag inte med de sponsorer vi själva fixade, vilka bidrog med pappark och personalresurser.

Supporterklubben har upplevt ett enormt uppsving under den allsvenska återkomsten och medlemsantalet har passerat 1200 personer, detta till trots är det uteblivna utlovade stödet ett stort avbräck för föreningen. – Bland annat tvingades vi ställa in det planerade tifot mot Halmstad i söndags, berättar Backman och fortsätter,
– Nu måste vi verkligen vända på slantarna och dra åt svångremmen rejält. Att klubben blivit stor innebär som sagt inte bara inkomster utan även stora utgifter. Nu får vi begära anstånd med att betala en del räkningar som vi har kvar efter tifot.

Och besvikelsen över att ha blivit blåst på konfettipengarna är påtaglig när Backman desillusionerat skakar på huvudet och konstaterar avslutningsvis,
– Jag kan absolut inte förstå hur en person kan göra så här mot en ideellförening och dessutom inte själv ha tjäna något på det. Om det nu inte är så att han trots allt lyckades fixa en sponsor och sen behöll pengarna själv.

av Håkan Karlsson
och Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser