Jazzhösten drar igång

På fredag invigs jazzhösten i Landskrona när föreningen Jazzhouse arrangerar säsongens första spelning. Det är Bengt Roland, ett danskt jazzband som spelar en lättsam, svängig jazz, som spelar upp på Sirius klockan 20.
Nästa jazzkväll infinner sig den 14 september, denna gången i konsthallen. Då kommer Jacques Werup (klarinett) och Skånska Swingeliten, bestående av Leif Blunk, trumpet, Frans Sjöström, bassax och Bob Stalin, piano att framföra till ”Ballad for a man”, en poesikonsert i jazzton.
Fredagen den 27 september spelar Dreamboat. En musikalisk resa med flodbåten från Louisiana till Landskrona via Österlen utlovas.
Den 11 oktober är det dags för kulturnatt. Närmare program ej helt spikat än men klart är att SwingLiners kommer att framträda på konsthallen.
Fredagen den 25 oktober får tradjazz-diggarna näbbet fullt då The Spirit of New Orleans spelar upp.
Söndagen den 10 november klockan 14.00 på Landskrona Museum håller musikproducenten och bassaxofonisten Frans Sjöström andra delen av sin föreläsningsserie. Den första hölls i våras. I samband med föreläsningen kommer Olof Karlén Trio med Lotten Roos att uppträda i Nell Waldenkaféet.
Fredagen den 29 november avslutas höstsäsongen med Landskronabandet Kenneth Molin Quintet.

Jazzhouses fredagsarrangemang sista fredagen i månaderna augusti, september, oktober och november äger som tidigare rum på Siriusrestaurangen på Borgmästaregatan 8 mellan klockan 20 och 24.

Vill du veta mer om Jazzhouse föreslår vi ett besök på föreningens hemsida.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet