Saknaden stor efter båten


Svaret var entydigt på Landskrona Direkts läsarfråga ”Kommer du att sakna båten till Köpenhamn?”
Hela 155 (92%) av de inskickade 170 rösterna sade att de kommer att sakna färjelinjen till Köpenhamn.

Knappast ett överraskande resultat för de som använt linjen för att ta sig till och från sitt arbete varje dag.
– Båten var vårt transportmedel till jobbet och nu är den borta. Jag uppskattar att
ca 70% av pendlarna lämnat kommunen och därmed går massor av skatteintäkter förlorade för Landskrona, säger Mats Karlsson en av veteranerna bland pendlarna.

– Jag har pendlat i 7 år, men nu är det stopp. Antingen måste jag flytta till Malmö alternativt Köpenhamn eller så får jag helt enkelt säga upp mig och söka jobb i Sverige istället. Det mesta lutar åt det senare alternativet. Det finns ingen av oss som orkar med en fördubbling av pendlingstiden. Som det är nu tar pendlandet 4-5 timmar om dagen. Jag åker hemifrån 7.25 och är tillbaka i Landskrona 19.35. fortsätter Karlsson.
Mats berättar vidare att han av Kommunalråd Lars Wallsten ingetts förhoppningar om att när väl bron fanns på plats så skulle det inte ta mer än 1 timme med Öresundståget från Landskrona till Köpenhamns Hovedbanegård
– Det heter att Öresundståget ska ta 1 timme och en kvart enligt tidtabellen, men det har inte hänt mig en enda gång att det skulle stämma, säger Mats Karlsson och fortsätter
– Jag vill att Lars Wallsten och kommundirektör Leif Borg sätter sig på tåget och tar en tur.
– Att kommunen sen väljer att göra en infrastruktursatsning på trådbussar är milt sagt hårresande, det borde vara en kommunal angelägenhet att vi har en färjelinje till Köpenhamn. Avsätt pengar till det istället, säger Karlsson och förtydligar sig i samma andetag,
– Men för böveln låt inte kommunen stå som huvudman då hamnar vi väl i Dragör.
Kommunens Informationschef Inger Nejdebring hänvisar i färjelinjefrågan till Leif Borg ,dock har Landskrona Direkt inte kunnat nå honom för en kommentar angående hur kommunen jobbar för att återupprätta en färjelinje till Köpenhamn.

UPP

Till arkivet