Laxbutik invigd

Idag slog Stefan Pålsson upp dörrarna i sin nybyggda fabriksbutik i företagsparken Kronan.
I dörren stod butikschef Catharina Eriksson och tog emot de tiotal personer som trotsat kylan och det långa avståndet från centrum, och bjöd in till butiken som har det mesta i fråga om sea-food och dess tillbehör.
– Det finns en tanke med att vi valt att lägga butiken här ute i samma byggnad som rökeriet. Vi vill komma åt kunderna som kommer på motorvägen. De inne i stan köper våra produkter på andra ställen, till exempel Åhlens, så någon konkurrent till stadens handel ser vi oss inte som, säger Eriksson. Dock finns det en hel del exklusiva godsaker i butiken som inte finns att köpa i stan.

Det har kostat en hel del pengar och tagit två års planering innan bygget blev klart,
– Jag vet inte exakt hur mycket det kostat men det ligger uppskattningsvis en investering på 5-6 miljoner i bygget. Egentligen skulle vi öppnat i våras men tiden har helt enkelt inte räckt till.

Öppnandet av fabriksbutiken är bara en del i marknadsföringen av företaget
– Företaget som idag heter Stefan Pålsson hette tidigare Kryddans Rökeri och har funnits i sju år. Vi exporterar lax till ett flertal länder, inte bara i Europa utan över hela världen. Senast serverade vi lax på knäckebröd på Swedish Designs mässa i Tokyo.

Företagets stora genombrott var dock så tidigt som 1997 då man stod som en av leverantörerna till Nobelmiddagen,
– Ja, det var det stora lyftet. Vi levererade då vår kallrökta lax som sedan dess kallas ”nobel-laxen”, och det var naturligtvis stort, avslutar Eriksson.

Till arkivet