Brand drabbade Boliden Bergsöe

Saneringen pågår fortfarande efter den stora branden på Boliden Bergsöe. Igår låg lukten tung över området och vid midnatt uppstod rökutveckling. Enligt uppgift från Räddningstjänsten läckte brinnande material ut, men redan efter en timme kunde Räddningstjänsten lämna platsen efter att ha kylt ner de drabbade området. Boliden Bergsöe, som arbetar med att återvinna bly ur nedsmälta batterier, har vid flera tillfällen drabbats av brand. I juli i år fick närboende evakueras på grund av giftiga gaser vid en brand i byggnaden. 1999 utbröt två bränder nära inpå varandra. Landskronas invånare uppmanades då att hålla sig inne. 1996 började lågor slå ut över en ugn på Boliden Bergsöe. Och under senare tid har småbränder uppstått i samband med sanering efter sommarens stora brand.

UPP

Till arkivet