Tura med bussen till Köpenhamn

Trots att flygbåten slutar att gå den siste november har kommunen kommit överens med Scandlines om en fortsättning, men då gäller att man först tar bussen till Malmö innan man kan tura till Köpenhamn. Bakgrunden till överenskommelsen är att kommunen satsat en miljon på trafiken och nu vill man ha valuta för pengarna fram till den 22 december då avtalet löper ut. Den som känner sig hugad att ta en tura kan stiga på bussen kl 7.25 måndag till fredag och sen vara framme i \”Byen\” kl 8.45. Nästa tur går 9.25 och på lördagar endast kl 9.25. Sen kan man återvända från Köpenhamn kl 15 alternativt 17 måndag till lördag. Uppgörelsen är gjord för att passa pendlare och en enkeltur kostar 60 kronor, svenska. Sen fortsätter snacket mellan parterna om man skall komma igång med trafiken igen i maj månad 2002.

Till arkivet