BoIS juniorer vann Mariedals cup

Landskrona BoIS duktiga juniorer svarade för en riktig skräll när killarna överraskande vann prestigeladdade Mariedalscup i inomhusfotboll. Förutom äran får killarna 75 000 kronor till ett träningsläger nästa år. – Helt fantastiskt, en sagolik prestation, berömde tränaren Bernt \”Linkan\” Lindgren som inte vågade ha några större förhoppningar på sina elva spelare när man reste upp till Borås för att spela fotboll dygnet runt. – Vi hade bara tränat inomhus två gånger och spelade en tuff DM-final mot MFF för bara några dagar sedan, så killarna har verkligen överraskat positivt och det här är bland det roligaste jag varit med om som ledare. BoIS har tidigare vunnit cupen, det var 1997 då utsågs Pontus Farnerud till turneringens bäste spelare. Nu var det Johan Bruel som utsågs till bäste målvakt. BoIS inledde turneringen trögt och bristen på inomhusträning märktes. Men tekniken tog ut sin rätt och efter att ha slutat tvåa i första gruppspelet fick Boisarna byta hall och öppnade då med att förlora mot Spånga. – Sen var vi piskade att vinna de två återstående matcherna för att gå vidare och det gjorde killarna mycket bra, menade Linkan. – BoIS spel blev allt bättre och sent på natten, vid pass 02.30 natten till söndag besegrades IFK Norrköping och vägen till finalspel i Boråshallen låg öppen. Finalspelet avgörs inför drygt 2 500 entusiastiska åskådare och BoIS vann först kvartsfinalen mot HIF med 2-1. I semifinalen blev det hela 4-2 mot Frölunda. I finalen väntade sedan Örgrytes andralag och Göteborgarna tog ledningen, men det var Landskrona som hade bollinnehavet och kvitteringen kom innan halvtid av duktiga Robert Drwiega. När Erik Rönningberg nickade in ledningsmålet i mitten av andra halvlek hade BoIS tagit över och två ytterligare mål av Mikael Dahlgren och Rönningberg fastställde slutresultatet till 4-1. Inte blir bragden mindre av att BoIS hade flera unga spelare, nämnas kan blott 15-årige Måns Sörensson, i en turnering som tillåter att spelarna är upp till 19 år och som lockar flera av Sveriges bästa lag. I BoIS segrande lag ingick Johan Bruer, Johnny Lundberg, Jonas Olsson, Erik Rönningberg, Rasmus Lindgren, Eric Laurenius, Mickael Dahlgren, Måns Sörensson, Robert Drwiega, Ajsel Kujovic och Joakim Hansson.

Till arkivet