BoIS juniorer föll i DM-finalen

Nu är MFF:s juniorer inte bara bäst i Sverige utan också i Skåne, detta efter 3-2 (0-2) mot Landskrona BoIS i DM-finalen. Nu blev det en match med två ansikten. I den första halvleken dominerade BoIS fullständigt och Erik Rönningberg tryckte in 1-0 med en mäktig frispark efter bara kvartens spel. Samme man missade sedan en straff innan Rasmus Lindgren läckert nickade in 2-0 efter en halvtimmes spel. – I den första halvleken firade killarna tydligen fortfarande SM-guldet, vi släppte fram Bois på tok för lätt, summerade Johnny Gyllensjö som efter några tuffa ord i pausen såg ett helt annat MFF i den andra halvleken. Redan efter bara några minuters spel pricksköt duktige Patrik Åkesson in reduceringen med en väl avvägd frispark och bara minuter senare höll sig Darko Lukanovic framme och kvitterade. MFF malde sedan ner Bois vars spelare drabbades av kramp och hade svårt att få igång spelet igen. Men matchen stod och vägde fram till den sista sparken då Dan Ingvarsson avgjorde med en frispark som lite enkelt smet in förbi Fredrik Nilsson i Boismålet. – Killarna skall ha all heder av insatsen, vi spelade jämt med svenska mästarna och då måste man vara nöjd, analyserade Bois tränare Bernt Lindgren avslutningsvis.

Till arkivet