Annons

Grafiker i KonsthallenPaul Holsby och Lone Recht ställer för första gången ut tillsammans i Landskrona Konsthall

Två grafiker, Paul Holsby och Lone Recht ställer för första gången ut tillsammans i Landskrona Konsthall och vernissagen bjöd på en mannekänguppvisning av det något udda slaget.
– Det var en performence med kläder som jag skapat av tarlatan, tygerna som grafiker torkar av plåtarna med, berättar Lone Recht som låter tarlatanet återkomma även i skulpturer och bilder.
– Jag vill gärna upptäcka andra material och skapa konst som är flerdimensionell.
Man kan tala om två generationer grafiker som möts, Paul Holsby från Nyhamnsläge är en vetran i branschen och han har sedan tidigt 60-tal arbetat mycket målmedvetet med sin grafik.
– Varje blad trycks i 75 exemplar och jag arbetar själv med tryckningen och vissa blad bättrar jag på efter tryckningen. Det är en arbetsmetod som jag trivs med, förklarar Paul Holsby som för första gången ställer ut i Konsthallen.
– En oerhört vacker byggnad som skapar stor glädje för alla som älskar konst.
Nu nöjer sig Paul Holsby inte med att trycka sin bilder, han återanvänder trycklåten och skapar färgstarka konstverk av sönderklippta plåtar.
– Jag använder mig av en rymdmetall som plockats fram för rymdraketer och som klarar många fina nyanser i trycket och som tål både värme och kyla.
Lone Recht har förutom sina bilder också skapat skulpturer och en utrycksfull dockfamilj. Skulpturen “Syskonskällan” är klädd av tarlatantyger och i centrum porlar en källa.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser