Annons

Svenskar i VM-match: Armand Krajnc får äntligen försvara sin VM-titel

Äntligen blir den av, matchen alla snackat om. Den 3 november i Lübeck försvarar Armand Krajnc sin WBO-titel mot Paolo Roberto och intresset är enormt mätt med svenska ögon.
Proffsboxning är som bekant förbjudet i Sverige, men till Tyskland kommer många att resa för att för första gången uppleva två svenskar i en VM-final.
– Vi sålde snabbt slut två bussar och har nu kö, så intresset är mycket stort, berättar Björn Ifversen på Citadellresor i Landskrona.
Armand Krajnc har försvaret sin titel tre gånger sedan han i Lübeck i november -99 tog WBO-titeln i mellanvikt från engelsmannen Jason Matthew.
Armand har sedan dess övertygande försvarat sin titel. Men de senaste månaderna har varit mest cirkus och lite boxning. I somras blev Armand Krajnc oense med sitt tyska stall Universum och frånsade sig WBO:s världsmästartitel i mellanvikt.
Han inledde istället ett samarbete med Mogens Palle i Danmark. Men tyskarna vände sig till domstol och tvingade Krajnc att återvända till Universum.
Efter en tid i kylan är Armand nu het igen och målsättningen är klar, han vill behålla sin titel och siktar mot USA och det stora matcherna.
Det är inte lätt att snacka sig till en VM-match, men där sitter en som lyckats, sa Armand och pekade mot Paolo Roberto när matchen den 3 november presenterades.
– Jag har egentligen velat ha den här matchen i sex år, sedan jag blev proffs. Synd att den inte går i Globen. Det här kommer inte att bli en poängmatch. Det blir knock! Och skulle Paolo vara den som står upp ska jag banne mig ge honom bältet själv, fortsatte Armand på den spektakulära presskonferensen.
Paolo Roberto gick för två år sedan sju ronder mot Javier Castillejo gällande VWC-titeln i lätt mellanvikt.
Spanjorens snabbhet och serier av raka slag blev för mycket för Roberto som var chanslös. Sedan dess har han försökt komma tillbaka till toppen och hoppas nu på en genväg via Armand Krajnc.
– Jag har sett fram emot att få möta Armand länge, men han har hela tiden lyckats dra sig undan. Nu går det inte att fly längre och jag har förberett mig länge för det här, sa Paolo Roberto i en av sina vänligare kommentarer inför matchen i november.
Armand är nu i Tyskland och tränar stenhårt för matchen mot Paolo Roberto.
– Har jag WBO-titeln borde jag ha en chans, jag är rankad tvåa, trea i världen och då kan de inte säga nej till mig. Det är en stor fajt och jag vill ha den. Det är mitt slutgiltiga mål, säger en målmedveten Armand Krajnc i en intervju inför matchen.
Cirkusen tycks vara över och äntligen skall Armand försvara sin titel i ringen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser