Vardag igen för  BoIS  Kalle Lindgren och Gabriel Ucar firade tillsammans med Monacoproffset Pontus Farnerud

Festen är över och det är vardag igen för Boisstyrelsen som idag träffas för att dra upp riktlinjerna för spel i allsvenskan 2002.
– Detta är stort, det största jag varit med om och det kommer att ta några dagar innan jag riktigt förstår vad som hänt, berättade en mycket glad ordförande Kenneth Håkansson under segerfesten på Strandpaviljongen.
– När spelare och supportrar firar allsvenskan börjar jobbet för oss i styrelsen, nu väntar fyra jobbiga månader. Men just nu känns det nästan som att gå på moln och idag har klubben betydligt bättre förutsättningar att klara uppgiften än vad som var fallet 1993. Vi har ordning på ekonomin och räknar med ett överskott på runt 900 000 kronor vilket innebär balans i ekonomin.

Boistränaren Janne Jönsson unnade sig en segercigarr och växlade i baren några ord om önskemål inför allsvenskan med ordförande Kenneth Håkansson
Men få om någon tänkte på ekonomin när spelare och ledare samlades på Strandpaviljongen för att fira återkomsten till allsvenskan.
– Det känns oerhört skönt, bland det största jag varit med om, analyserade Henrik Nilsson som tidigare har ett allsvenskt silver med Malmö FF i samlingarn
a.
– Det här känns ändå som lite större, nu har vi tagit steget upp i allsvenskan och det är en stor utmaning, poängterade lagkaptenen medan dottern Wilma, åtta månader, sov lugnt i famnen.
Henrik Nilsson kunde inte undanhålla dottern Wilma, åtta månader, glädjen att fira det allsvenska kontraktet. Men Wilma tog uppståndelsen med största ro.
Monacoproffset Pontus Farnerud tog planet hem för att följa lillebror Alexander och övriga Boisare i jakten på en allsvensk plats.
– Helt underbart, det är en fin prestation laget gjort och jätteroligt att Bois är tillbaka i allsvenskan, poängterade Pontus som själv fått vila från fotbollen på grund av skada.
– Nästa vecka skall jag börja träna med laget igen och det är på tiden, det finns inget tråkigare än att tvingas följa kompisarna från sidlinjen.

Storebror Pontus Farnerud reste hem från Monaco för att gratulera Bois och lillebror Alexander till allsvenskt spel.
Pontus hann också med att dela ut sitt stipendium till tre duktiga juniorer, Jonas Olsson, Erik Rönningberg och Robert Drwiega. Killarn får nu en träningsvecka i Monaco som belöning.
Under kvällens gång visade flera av spelarna dolda talnager som exempelvis när unge Johan Anderson fick sjunga Elvis klassiker Love me tender solo och gjorde det med samma lugn som han visat på planen.
– Det var inget att be för utan bara att köra, menade Johan som för några dagar sedan skrev under ett tvåårskontrakt med Bois.
– Skönt att ha det ur världen, nu kan jag koncentrera mig på spelet.
De flesta spelarna har kontrakt även nästa år, men det finns några vars signatur saknas, till dem hör målvakten mats Svensson och mittfältsstrategen Hasan Cetinkaya.
– I bägge fallen räknar jag med att det löser sig, vi för positiva samtal, poängterade Kenneth Håkansson och båda spelarna höll med.
– Har vi fixat allsvenskan skall vi fixa det här.
Som sig bör talas också om nyförvärv och för Bois del talas om tre spelare, men vilka är ännu så länge oklart. Ett namn har förekommit i spekulationerna, Trelleborgs finske landslagsman Tommi Grönlund, en rutinerad och slitstark mittfältare.
– Självklart tittar vi på nyförvärv, men det skall vara spelare som tillför klubben kvalité. Vi kommer att fortsätta satsa på våra egna produkter och för att lyckas med tre bra nyförvärv kommer vi att studera tio, femton alternativ. Så det är för tidigt att börja spekulera, poängterade Kenneth Håkansson som tillsammans med spelare, ledare och supportrar njöt av det faktum att landskrona Bois åter har allsvensk status.

Till arkivet