Kvinna knivskuren

En 20-årig man greps klockan 18.40 på onsdagskvällen i Lund av polisen misstänkt för mordförsök på sin före detta fästmö. Han ska ha knivskurit den jämnåriga kvinnan i hennes lägenhet i Landskrona, där båda är hemmahörande, skriver nättidningen hd.se. Tidigt på kvällen meddelade lasarettet i Lund polisen om att kvinnan som vårdades där hade blivit knivskuren i bröstet. Polisen fick också veta att gärningsmannen skulle befinna sig på lasarettet. När han greps var det inte i direkt anslutning till avdelningen där kvinnan vårdades. Efter angreppet fördes hon till lasarettet i ambulans. Hur den tillkallades vill polisen ännu inte berätta. Kvinnans skador är inte livshotande. – Hon är överförd från intensivvård till en vanlig vårdavdelning, säger Conny Jarnérus, inre befäl vid polisen i Helsingborg till hd.se. Mannen står redan under åtal för en misshandel av kvinnan i december förra året och klockan 01.15 anhölls den misstänkte mannen av åklagare

Till arkivet