Renoverad teater nyinvigs 

Det planeras för en pampig återinvigning av den nyrenoverade teatern, inte mindre än 350 000 kronor är kommunen beredd att satsa på kalaset. Och för pengarna kommer invigningspubliken bl a att bjudas på afrikanska slagverkare och Ale Möllers Folk Big band. Teatern fyller som bekant 100 år och invigdes av kung Oscar II den 22 september 1901, men någon kunglig glans blir det inte över återinvigningen. Man hoppas istället är någon tungviktare ur svensk skådespelarelit ställer upp och håller ett litet invigningstal, här nämns namn som Sven Wollter alternativt Rolf Lassgård. Renoveringen har inneburit att antalet platser minskat från 370 till 260, byggnaden har handikappanpassats och det skall bli lättare att nyttja gamla teaterrestaurangen. Invigningen kommer att delas in i tre moment. Den första invigningen kommer att vända sig till barnen och äger rum tidigt på förmiddagen. Varieté Barbès skall då framföra \”Jutta och Lennart show, för de allra minsta. De något äldre barn och ungdomarna kommer sedan att bjudas på \”The History of Brakedance\” framförd av en alleuropeisk danstrupp. På kvällen är det sedan dags för de speciellt inbjudna gästerna att bänka sig för show med trummor och Ale Möller. Dessutom utlovas en del utomhusaktiviteter för de som inte lyckas få biljett.

Till arkivet