Outletby förblir en dröm

Det blir sannolikt ingen Outletby i Landskrona. Det säger nu det socialdemokratiska kommunalrådet Lars Wallstén till NST och HD och riksdagsman Anders Karlsson, tillika ordförande i Utvecklingsstiftelsen bekräftar. – Vi har mentalt ställt in oss på att det inte blir någon Outletby och vår tilltro till bolaget bakom projektet är lika med noll, säger en besviken Anders Karlsson till NST. Det var hösten 1997 som kommunens utvecklingsstiftelse presenterade planerna först med samarbetspartnern OCI som senare ersattes av företaget Retail Park. Köpcentret som främst skulle sälja överskottsmärkeskläder och sekunda varor skulle bli den andra Outletbyn i Skandinavien och planerades ge kommunen cirka 400 nya jobb. Men trots att bygglov beviljades vid E 6 Örja Östra har inte Retail Park gett något slutgiltigt besked inom utlovad tid. Nu säger kommunen att man är beredd att titta på andra typer av etablering på den aktuella tomten istället.

Till arkivet