Annons

Populär Thulindag på Citadellet

Glänsande krom och härlig sommarvärme drog storpublik till Citadellet när Thulindagen stod på programmet. De drygt 250 veteranerna, bilar såväl som motorcyklar, engagerade besökarna. – Riktigt nöjd är man väl aldrig, men totalt sett var det en lyckad dag, summerade arrangören Evert Lundgren och tillade att sommarvärmen kanske skrämde bort en och annan besökare. – Säkert har badet lockat, men efter vad jag kunde se var det en hel del folk som gick omkring och trivdes. Thulindagen har fått sitt namn efter Thulinverken där man en gång för mycket, mycket länge sedan tillverkade bilar. Bland de 250 fordonen fanns något för varje smak, allt från Rolls Royce till Ford A och motorcyklar av läckra märken. Dessutom fanns närmare femtiotalet knallar på plats och här erbjuda alla veteranentusiaster att köpa reservmaterial av originalkvalité – Jag letar efter en backspegel till en Volvo Amazon och räknar med att hitta en här, konstaterade Tore Svensson som kört från Eslöv för Thulindagen. -Jag är mycket intresserad av gamla bilar och gillar att besöka olika marknader. Lite värme är inget som hindrar mig. För att få kalla kärran för veteran så måste bilen vara minst 30 år gammal och det klarade de flesta av fordonen med råge. Den äldsta veteranen under Thulindagen var en motorcykel, en Rover från 1919. Rhulindagen arrangerades nu för femte året och utställningen var den största hittills. Men trots succén så hoppas Evert Lundgren att flytta nästa års veteranutställning en månad fram i tiden. – Det skulle passa bättre rent tidsmässigt. Vi får se om det går att ändra till nästa år. Förutom bilar och motorcyklar kunde besökarna titta på modellbåtar som tillverkats av medlemmarna i Malmö Motormodellklubb. – Vi tycker det är viktigt att ha en stor bredd på utställningen så att alla kan få glädje av besöket, konstaterade Evert Lundgren som också lyckats få ett antal av kolonisterna på Citadellområdet att visa sina stugor. – Det är populärt bland kvinnorna att göra något annorlunda och Citadellkolonierna är en pärla väl värd att besöka. Och runt den gamla veteranbilarna kunde besökarna filosofera om tider som flytt och åter titta närmare på en legendarisk PV.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser