Annons

Regnig krogsväng 

Det mesta av helgens Krogsväng regnade bort, men barnen fick en trevlig stund i solskenet under tidig eftermiddag. – Det var första gången som vi satsade på den yngre publiken och det slog väl ut, poängterade Bertil Hallengren som inte vara lika glad över lördagskvällens störtregn. – Vädret är oerhört viktigt för den här typen av evenemang och nu var det kanske en tredjedel av det normala antalet besökare som trotsade vädrets makter. Den yngre publiken bjöds på såväl en lektion i Linedance som gym,nastikuppvisning av GF Idrott. De som så önskade kunde också testa sina konstnärliga kvalitéer genom att måla på den stora \”Picassomålningen\” som stod uppställd utmed Prebens staket på Kasernplan. Nästa stora begivenhet blir Landskronakalaset som ersätter den uteblivna Karnevalen under perioden 1-5 augusti. – Det blir självklart inte lika stora som Karnevalen, men tillräckligt stort för att vara värt ett besök, berättar Bertil Hallengren som var med och drog igång Landskronakarnevalerna för tio år sedan. – Tyvärr tror jag inte vi får uppleva fler Karnevaler om inte kommunen ändrar uppfattning. det krävs minst två miljoner kronor i kommunalt stöd för att man skall klara av att genomföra en Karneval. Man glömmer lätt bort att allt är gratis för kommuninvånare och hitresta besökare och gratis nöje ger inga intäkter. Till saken hör också att kommunen för en oerhörd fin PR genom Karnevalen. Som exempel på hur kommunen kan ta sitt ansvar hänvisar Bertil Hallengren till Helsingborg där kommunen satsar två miljoner och dessutom ställer samtliga förvaltningar upp med olika resurser kostnadsfritt. Lanskronakalset kommer att äga rum på Rådhustorget och Kasernplan. Vissa likheter med Karnevalen kommer att finnas, som exempel kan nämnas Axels Tivoli och Vallgravsrodden med bröderna Lagerståhl som populära kommentatorer. Bland artisterna som uppträder märks Tommy Nilsson, Siw Malmkvist, Peps Persson samt Rydell och Quick. – Vi hoppas kunna bjuda på några trevliga dagar och förhoppningsvis är vädergudarna på bättre humör under kalaset, avslutar Bertil Hallengren.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser