Folkfest på skolavslutning Nu skiljs vägarna för Asmundtorparna Carl-Johan Elmberg, som skall börja jobba på bygge, och Magnus Jönsson som tänker läsa vidare. 

I fredags  var det skolavslutning och nu skiljs vägarna för skolkamraterna Magnus Jönsson och Carl-Johan Elmberg från Asmundtorp.
Carl-Johan gick ut bygglinjen och skall börja jobba, Magnus gick ut naturvetenskaplig och hoppas komma in på en högskoleutbildning.
– Skönt att gå ut, men samtidigt känns det lite tomt. Man vet ju inte riktigt vad som skall hända, konstaterade Magnus som hoppas utbilda sig till datatekniker.
– Jag skall vara ledig en vecka, sen är det jobbet som gäller. Vi som gått bygglinjen har jobbgaranti och det skall bli roligt att börja tjäna pengar, poängterade Carl-Johan innan det var dags för den traditionella mösspåtagningen i Sofia Albertina kyrka.
Skolavslutningen på gymnasieskolan har förvandlats till en enorm folkfest då hela centrala Landskrona fylls av glada och sjungande avgångselever med vita mössor och nya kläder.
Även om de flesta redan festat i flera dagar så slösas det inte på krutet under examensdagen. Först betygsutdelning i klassrummet, sedan gemensam avslutning i Idrottshallen innan eleverna bussas ner för mösspåtagning i kyrkan. Därefter gemensam lunch innan det var dags för marschen mot Rådhustroget och hyllningarna av tusentals släktingar som samlats på torget.
Tjejerna i avgångsklassen på omvårdnadsprogrammet, OP 3, kände både lättnad och saknad över att utbildningen nu var slut.
– Synd att skiljas från alla kompisar, men jag vet inte om jag saknar skolan. I vissa ämne hade vi väldigt många lärare och det var inte bra. Men idag skall vi festa, sa Anna Holmén och klasskompisarna höll med.
De flesta av tjejerna skall börja jobba inom omsorgen. Mariléna Persson redan på måndag.
– Jag skall börja jobba på ett äldreboende och det skall bli skoj.
Jessica Carlsson tänker läsa vidare och förbättra betygen för att sedan söka in på någon högskola.
– Jag vet inte riktigt vad jag vill bli och därför tänker jag läsa upp betygen.
Centrala Landskrona var sig inte riktigt likt under gårdagen, nu handlade det om ungdomlig entusiasm och fest. Tids nog är vardagen tillbaka.

Till arkivet