Slottcaféet i ny regi 

Det är bråda dagar för Björn och Agneta Davidsson som förvandlar anrika Slottscaféet till en kombinerad fiskbutik och restaurang. – Utomlands är det ingen ovanlig kombination, men i Sverige tillhör det inte vanligheterna, berättar paret som nu återvänder till Landskrona efter något års frånvaro. – Vi drev en grossistverksamhet med fisk tidigare, men lokalerna höll inte måttet och därför satsade vi på en butik i Råå förra året. När vi hörda att Slottscaféet var ledigt så tog vi chansen, berättar Björn som räknar med att den nya inriktningen skall nå ut till olika målgrupper. – Fisken är i centrum, men här kommer också att bjudas på underhållning och en hel del annat. Vi hoppas kunna locka barnen med lite attraktioner och sen kommer det att erbjudas underhållning från scenen under sommaren. i anslutning till den planerade Landskronafesten som ersätter Karnevalen kommer en dansbandsfest att genomföras i parken och dessutom finns ytterligare några funderingar på olika aktiviteter. – Det är för tidigt att säga något än, men läget är perfekt för lite olika arrangemang. För Björn Davidsson, med rötterna i Göteborg, har fisket alltid varit centralt. Först som fiskare och på senare år som grossist och försäljare. – Fisk är mycket uppskattat och i en stad som Landskrona tror vi stenhårt på det här, avslutar han och hoppas att gästerna skall hitta till den kombinerade fiskbutiken och restaurangen i Slottscaféet.

Till arkivet