Rockfest i pingsthelgen

Det kommer att rockas loss ordentligt i Teaterparken på Pingsthelgen. För dryga 350 000 kronor skall kommunens ungdomar erbjudas en rockfest av sällan skådat slag. – Vi tycker att initiativet är så bra att kulturnämnden beviljar ett stöd på 160 000 kronor totalt för att projektet skall genomföras, berättar kulturchef Christin Nielsen. Arbetsnamnet är Landskrona Rock fest 2001 och avsikten är att två till fyra nationellt kända artister skall uppträda tillsammans med fem lokala band. Scenen skall vara av bästa märke och dessutom fri entré. Förutom stödet från Kulturnämnden lämnar kommunen centralt 180 000 kronor, Arbets- och socialnämnden stöttar med 30 000 kronor och dessutom bidrar Tekniska med en slant. Totalt stannar budgeten för rockefesten på 350 000 kronor. – De pengar som vi normalt satsar på ett skolstartdisco går nu till det här projektet istället, poängterar Christin Nielsen som inte räknar med något störande ljud eftersom scenen riktas mot industriområdet. – Dessutom skall de kringboende informeras om arrangemanget. Projektet är ett samarbete mellan Musikföreningen Nu Jävlar, ABF och Landskrona kommun. Och målgruppen är alla ungdomar i Landskrona. – Oavsett ursprung eller religion. Eller alla de som inte ryms i Bertil Hallengrens lågbudgetvariant av en karneval, heter det i programutkastet. Genom omröstningar ute på skolarna skall eleverna få rösta fram artister och här finns namn som Lars Winnerbäck, Håkan Hellström, LOK/Hardcore Superstar och Sahra Hotnight att välja bland. – Men vilka artister det blir är inte klart, berättar Christin Nielsen. Ingen Karneval i år, men väl en Pingsthelg i rockens tecken.

Till arkivet