Karlsson toppar s-lista

Riksdagsman Anders Karlsson nominerades som Landskronas första namn till riksdagsvalet när Arbetarkommunen fastställde listorna till nästa års riksdags- och landstingsval. Noterbart på landstingssidan är att Viola Olsson efter 28 års politiskt arbete inom Landstinget avböjt nominering. – Har Man suttit så många år så kan det vara nog, nu vill jag ägna lite mer tid åt familjen. Dessutom är det dags för andra krafter att ta vid, motiverar Viola som perioden 1995-1998 var ordförande i direktionen vid Landskrona lasarett. Landstingslistan toppas nu av Bo Nilsson, tidigare riksdagsman och där får han sällskap av avhoppade miljöpartisten Anders Westin, om än inte på valbar plats. På riksdagslistan återfinns förutom Anders Karlsson också Hellin Taskinen och Roy Wernberg. På landstingslistan återfinns dessutom Eva Örtegren,, Lars Wallstén, Majvi Härling, Hans Eric Palmqvist, Christina Nordin och Anders Westin. Listorna fastställs sedan vid Skånes partidistrikts kongress i november.

Till arkivet