Gullstrandskolan ljusare

Det är kanske inte många 30-åringar som är i behov av en ansiktslyftning, men när det gäller Gullstrandskolan så har behandlingen gjort henne gott. – Det har blivit jättebra, ljust och trevligt. Här behövdes verkligen en förändring, den gamla skolan var så grå och trist, konstaterade eleverna Mari Persson-Lärka och Sofie Brange som svarade för invigningstalet när den nya entréhallen med cafeteria invigdes igår. Tjejerna, som båda läser på det naturvetenskapliga programmet, gillar den nya skolan och har egentligen bara en sak att klaga på. – Läget, det är inget man kan göra här ute när man har håltimme. Det är synd att skolan inte ligger i stan. Gullstrandskolan, som invigdes läsåret 1971, genomgår en omfattande ombyggnad som kommer att landa på runt 100 miljoner kronor innan den är slutförd. Den etapp som invigdes igår binder samman den gamla aulan med huvudbygganden så att skolan får en helt ny entré. – När jag kom för sex år sedan tyckte jag skolan var mörk och dyster, då började jag fundera på den här förändringen. Nu känns det helt fantastiskt att se den nya skolan växa fram, ljus och luftig precis som en modern skola skall vara, jublade en glad gymnasieförbundschef Kerstin Ekenberg och hälsade flera av stadens ledande politiker välkomna till den välplanerade inledningen som bjöd på uppträde av såväl skolans elever som lärare. Trångt, trångt när skolbandet FMF drog igång med invigningsmusiken Öppnade gjorde gruppen FMF innan det var dags för invigningstal och uppvisning i linedance och ett smakprov ur teaterprojektet \”Bernardas hus\”. Lärarorkestern bjöd på svängiga toner av äldre årgång medan eleverna fortsatte att ösa på i mer modern tappning. Närmast skall biblioteket byggas om och en ny central korridor skapas genom skolan, så byggfesten på Gullstrand fortsätter och nya invigningar väntar.

Till arkivet