Annons

Satsar mest på skolmat 

7 kronor och 45 öre. Så mycket får skollunchen kosta i genomsnitt. Det visar den genomgång kommun för kommun som genomförts på uppdrag av Skolmatens Vänner. I Landskrona satsas över tian på skolmaten och det placerar kommunen i Skånetoppen. Portionspriset säger inte allt om kvaliteten på den lagade maten, men är en indikation på politikernas vilja att servera bra måltider. Ett högre pris bör rimligtvis underlätta för skolmatspersonalen att servera goda och näringsriktiga luncher, skrivet Skolmatens vänner som genomfört undersökningen. Måltidsverksamheten i grundskolan omfattar nästan en miljon elever. Kostnaden för måltidsverksamheten kan skilja upp till tre gånger mellan olika kommuner. Skolmaten kostar från 2 080 kronor upp till 6 530 kronor per elev och år. I snittkommunen kostar måltidsverksamheten 3 320 kronor per elev och år. Det ger ett teoretiskt beräknat portionspris (livsmedelskostnad) på 7 kronor och 45 öre. I Landskrona kostar skolmaten 4580 kronor per elev och år medan Ängelholm endast satsar 2410 kronor. Landskrona är därmed bästa Skånska kommun medan Ängelholm ligger i botten.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser