Stark misstanke om jäv 

Misstankarna om jäv ökar mot Folkets hus ordförande Lars Svensson. Detta sedan Länsrätten stoppat kommunens beslut om borgen på 5 miljoner kronor för ombyggnaden av Folkets hus. Det var efter en anmälan från oppositionsrådet Tutti Johansson Falk som Länsrätten fattade beslutet om inhibition av beslutet. Länsrätten har tagit ställning till att Lars Svensson, s, också sitter med i kommunstyrelsen som godkänt ansökan om kommunal borgen. Tutti Johansson Falk anmälde ytterligare ett antal socialdemokrater för jäv, fullmäktigeledamöterna Anders Karlsson, Bengt Adolvsson och Niklas Karlsson. Detta för beslut om borgen till Härslövs Folkets hus. Men här tillbakavisade Länsrätten begäran om inhibition. Moderaterna har satt i vana att överklaga beslut gällande ombyggnad av Folkets hus och närliggande byggnader, som exempelvis Villa Fridhill. Detta irriterar socialdemokraterna som menar att moderaterna inte respekterar landskronabornas vilja uttryckta genom allmänna val utan istället uppträder som ”politikens rättshaverister”. – Deras agerande är löjligt och beslutet innebär inget för beslutet, nu får vi genomföra en ny beredning och fatta beslutet på nytt. Bakom beslutet ligger ingen personlig vinning utan det är enkelt så att moderaterna ser rött bara de hör ordet Folkets hus, detta är varken första eller sista gången vi får den här typen av debatt, heter det från socialdemokratiskt håll och till NST Landskrona Posten säger Tutti Johansson Falk att hon bara gör sin uppgift. – Det ingår i mina arbetsuppgifter att se till att kommunala regler följs, säger hon till tidningen.

Till arkivet